Vissza a suliba - Szeretem a jó árakat!
1356
post-template-default,single,single-post,postid-1356,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Vissza a suliba

Hihetetlen, de már csak néhány hét választ el bennünket az új tanév kezdetétől. Ilyenkor, nyár közepén nehéz ezen gondolkodni, de ha szükségetek van új berendezésre, akkor már most érdemes körbenézni, nehogy az augusztusi, szeptember eleji dömpingben találjuk magunkat. Mivel az íróasztal és a megfelelő szék kiválasztása hosszútávú döntés, így jó, ha körültekintően járunk el.

Ergonomikus berendezések

A legfontosabb, hogy az íróasztal és a szék kiválasztásakor vegyük figyelembe a gyermek magasságát és igényeit. Ha előre szeretnénk gondolkodni, akkor választhatunk egy normál magasságú asztalt, akár egy nagyobb változatot is, hiszen hosszú távon ki tud szolgálni bennünket.

Íróasztalok az Abra Bútor kínálatából

Ilyenkor azonban fontos, hogy a szék magassága állítható legyen, mert akkor megfelelő magasságra tudjuk állítani. Az, hogy a gyermek helyes tartással üljön az asztalnál, az első pillanattól kezdve fontos. Ha pedig nem ér le a földre a lába, a megfelelő megtámasztás miatt egy kis fellépőt is használhatunk. Akár kisebb, akár nagyobb asztalt választunk, ügyeljünk rá, hogy könyöke felérje az asztalt, egyenes derékkal tudjon ülni és stabilan érintkezzen a talajjal.

Illusztráció

Világítás, megfelelő fényforrás

A tanuláshoz elengedhetetlen a megfelelő fényforrás. Elsősorban érdemes arra törekedni, hogy az íróasztal egy olyan helyiségbe kerüljön be, amely világos, a természetes fényből a lehető legtöbb jut be. Így minimalizálni lehet a mesterséges fényforrás használatát. Azonban a téli időszakban már a délutáni órákban szükség van lámpára, ezért biztosan kell valamilyet választani. Színes, vicces, figurás megoldásoktól az egyszerű változatig bármit meg lehet kapni. A LED-es megoldás nagyon korszerű és sok olyan modell is van, amelynek fényereje is állítható.

Illusztráció

Dekorációk, amelyek színessé teszik a hétköznapokat

Az íróasztal környékét és azt a helyet, ahol a tanulás zajlik rengeteg praktikával lehet színessé tenni. Ettől nem csak szebb lesz a környezet, hanem a kreativitás is növekszik. Kedvenc színek, formák helyet kaphatnak, és garantáltan jobban megy a tanulás is. Kisebbeknél a legegyszerűbb, ha a saját rajzok, “alkotások” kerülnek a falra. Később ez nem mindenkinél bevált módszer, helyette jó választás egy klassz falmatrica. A falmatricákból hihetetlen kínálat található, egyszerűen csak keress rá a weben. A természeti formáktól kezdve színes állat- vagy virágminták, képkeretre hajazó nonfiguratív megoldások egyaránt megtalálhatók szinte minden ilyen termékkel foglalkozó webáruházban. Bár néhányan azt tapasztalták, hogy kellő körültekintésre van szükség a pontos felhelyezéshez, a végeredmény azonban általában egyedi és vidám.

Illusztráció

 

A falmatricák egy speciális formája, amikor fekete, a táblára emlékeztető matricát ragasztasz sík felületre. Ez lehet fal, de szekrény vagy akár ajtó is. Ez a speciális öntapadós fólia úgy van kialakítva, hogy krétával lehet rá rajzolni, és le is lehet törölni. Előnye, hogy nem foglal sok helyet, színes, aktuális üzeneteket tudsz rá írni, és a tartalmát bármikor meg tudod változtatni. Ez minden korosztály számára jó móka lehet.

Illusztráció

A nyár vége nem mindenkinek okoz igazán nagy örömet, de ha megpróbáljuk feldobni a hétköznapokat, akkor a nyár vidámságából néhány mozzanatot át tudunk csempészni a tanítási időszakra is.


Kövess minket a Facebookon és nézd meg Instagram oldalunkat is. Szeretnél többet tudni a termékekről és az üzletekről? Látogass el az abrabutor.hu weboldalunkra és ami igazán tetszik, azt vedd meg weben!