Vidd haza az őszt! - Szeretem a jó árakat!
1447
post-template-default,single,single-post,postid-1447,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Vidd haza az őszt!

Bár a nyár után most viszonylag hirtelen jött a hideg idő és akárhogy is szépítjük, a nappalok is egyre rövidebbek. Mégis van szépség és csoda az őszben: próbáltad már megszámolni az árnyalatokat? Gyűjtöttél már makkot, gesztenyét vagy éppen faleveleket? Nos, ha még nem, akkor nem késő… Hogy miért? Mert az őszi, a Halloween és a téli dekorációnál is használhatod a természet kincseit. Vannak már ötleteid?

Gesztenyéből nem csak gesztenyebabát…

Igen, az már nagyon ismert, hogy gesztenyefigurát készítünk a gyönyörű, érett vadgesztenyékből. De ennél sokkal több dekorálási lehetőség van ebben a csodálatos termésben. Először is, ha csak összegyűjtöd és egy tálba az étkeződbe vagy a nappalidba teszed, máris őszt varázsoltál otthonodba. Ha van kedved hozzá, akkor továbbgondolhatod: mécseseket tehet a gesztenyék közé, sőt, koszorút is készíthetsz belőle. Akkor nincs másra szükséged, mint egy jó koszorú alapra, ragasztópisztolyra és olyan dekorációs kellékekre, amit csak szeretnél.

Illusztráció

A szalagok mellett apró száraz virágok is nyerők lehetnek, de gyertyát is ragaszthatsz rá. Ha pedig jól sikerül, akkor decemberben elegendő átfújnod csillogó lakkal vagy műhóval és tovább csodálhatod alkotásodat. Névre szóló koszorút is készíthetsz, gravírozott fa táblácskák – amelyet bármilyen dekorházban be tudsz szerezni – tovább ékesítik.

 

Makk Marcin túl

A makk egyébként ugyan úgy alkalmas a dekorációra, mint a gesztenye. Sőt, a kettőt kombinálhatod is, mert a gesztenyék illeszkedésénél az apróbb réseket makkal is ki tudod tölteni. A két termés nagyon jól kiegészítik egymást. Arra ügyelj mindkét koszorú esetében, hogy súlyuk van. Így kevésbé alkalmasak ajtódísznek, inkább asztalra tervezz velük. …éééés! Ha narancssárga árnyalatú kiegészítőket használsz az alaphoz, akkor már Halloweenre is használhatod.

 Illusztráció

Őszi falevelek bárhol, bármikor

A klasszikusan bevált falevél préselés nagyon jó módszer! Először győződj meg arról, hogy begyűjtötted-e a legkülönlegesebb árnyalatokat. Ha egy kicsit kimész a szabadba és szánsz rá legalább 20 percet, akkor hihetetlen színeket és formákat tudsz gyűjteni. A lángoló pirostól a sárgán át a barnáig mindent megtalálsz a természetben, ami szinte hihetetlen. A leveleket ragasztósprayvel tudod tartósabbá tenni. Így fényesebbek is lesznek és jobban tudsz velük dolgozni. A legegyszerűbb, ha füzért készítesz belőlük, amelyet aztán a lakás különböző pontjaira ki tudsz függeszteni. De a nagyon különleges színű levelek arra is jók, hogy megszínezzék a gyertyafényt: egy befőttesüveg oldalára ha leveleket ragasztasz és abba gyertyát helyezel, igazán természetes hatást tudsz elérni.

Illusztráció

A színvilág egészen decemberig kiszolgál Téged, elegendő akkor váltani az adventi hangulatra. Van olyan tipp, ami megtetszett?


Kövess minket a Facebookon és nézd meg Instagram oldalunkat is. Szeretnél többet tudni a termékekről és az üzletekről? Látogass el az abrabutor.hu weboldalunkra és ami igazán tetszik, azt vedd meg weben!