Textilek a lakásban - Szeretem a jó árakat!
1094
post-template-default,single,single-post,postid-1094,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Textilek a lakásban

Persze a bútordarabok a legmeghatározóbb kellékei lakásunknak, viszont a textil kiegészítők azok, amelyek színesség, otthonossá és egyedivé varázsolják azt. A nappilt és a hálószobát takarókkal, párnákkal, a fürdőszobát pedig kalssz törölközőkkel is feldobhatjuk. Nézzük, hogy mik a lehetőségek!

Irány a fürdő – textília a fürdőszobában

A törölközők dekorációs funkciót is betölthetnek. Először is gondoljuk csak végig, hogy milyen jó valamilyen kellemes színű, puha törölközőt használni fürdés után.

Ráadásul ezek a darabok általában szem előtt vannak, hiszen vagy fogason vagy fürdőszobai polcon kapnak helyet. A kéztörlők pedig tényleg látható helyen kell lenniük, főleg, ha vendégeket várunk.

Ha színes, vidám hangulatú a fürdőszobánk vagy van benne domináns bútordarab, akkor dönthetünk a teljesen egyszerű, fehér törölközők mellett. Ilyenkor a textíliának nincs dekorációs funkciója, csak teljessé teszi a kiegészítők sorát.

Akár a színes, akár a fehér mellett döntünk, érdemes többféle méretet beszerezni, hogy a szett teljes legyen.

Hálószobai textíliák

Az ágynemű általában nincs szem előtt. Azt kimondottan csak magunknak választjuk. Így tehát szabadabb a mozgásterünk, nem olyan nagy probléma, ha színvilágban nem passzol környezetéhez. (Persze, ha állandóan a harmóniát keresed életedben, akkor ettől a mondattól tekints el.)

Abban azért egyetérthetünk, hogy a választás lehet merészebb. Ráadásul több szettünk is lehet, így aztán évszakhoz, hangulatunkhoz igazodva variálhatunk. Van, aki ragaszkodik a hagyományos anyaghoz, van aki a vasalás kerülése miatt a krepp változatra esküszik és a szatén is már beváltnak minősül.

Egyszínű és mintás változatok mellett nyerő a kimondottan gyermekeknek készült mintázatú is.

Neked melyik a kedvenced?

Ágytakarók sokszínűsége

Az ágytakaró akkor is hasznos kellék, ha pedánsan beágyazunk minden reggel. Azonban ha erre sem kedvünk, sem lehetőségünk nincs, akkor nem kérdés, hogy szükségünk van rá. Színben, méretben, anyagban végtelen a kínálat. Mégis hogyan döntsünk? Először is stílusban passzoljon környezetéhez.

Vintage hálószobába egy virágos, pasztell szín kitűnő választás. Modern hálóba akár egy fényesebb kivitel is nyerő lehet. Ha pedig a színek dominálnak, akkor a fehér is jó választás. Neked van? Hogyan választottál?

Függönyök  – színek, minták, fények

Általában a függönyöknél szeretjük a semleges színvilágot. Kevés minta – vagy semmi – és fehér, törtfehér árnyalatok. Azonban egyre nagyobb teret nyernek a színes kivitelek. Sőt, ma már nem csak szolidabb változatokkal, hanem egészen markáns kivitellel is találkozhatunk.

Előnyük, hogy egy viszonylag egyszerűen berendezett szobának is új “köntöst” tudnak adni. A fények új színt kapnak, amely természetesen a hangulatot is meghatározzák. Nyáron, tavasszal és télen egészen más hatást kelthetnek.

Hátrányuk, hogy ha kicsi az ablakod vagy nincs napos oldalon, igen könnyen komorrá teheti a teret. A függönnyel tehát óvatosan bánj, azonban ha van benned egy kicsi kíváncsiság, akkor kiléphetsz a megszokottból.

A lakástextíliák tehát mindenütt körülvesznek bennünket. Otthonossá, egyedivé teszik környezetünket. Könnyebben variálhatjuk, mint a bútorokat és akár az évszakokohoz és hangulatunkhoz is igazíthatjuk őket. Válogathatunk, rendezkedhetünk akkor is, hogy ha nem szeretnénk teljes költségvetésünket felrúgva egész otthonunkat lecserélni.

Nincs is jobb annál, ha egy kicsit megújíthatjuk otthonunkat, ugye ezzel Te is egyetértesz?