Szereljünk bútort - Szeretem a jó árakat!
1385
post-template-default,single,single-post,postid-1385,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Szereljünk bútort

Bútorvásárlásnál az egyik bökkenő – ha már sikerült kiválasztani, ami színben, funkcióiban és méretében is passzol lakásunkhoz – az, hogy kitaláljuk: hogy jut a lakásba és ki szereli össze. A “hogy jut a lakásba” sokszor megoldható azzal, hogy az áruházban biztosítanak házhoz szállítást, illetve ha lapra szerelt bútort választottunk, akkor akár személyautóval is haza tudjuk szállítani.

Igen ám, de ha otthon vagyunk, akkor jön el az a pont, amikor össze kell állítani, életet kell belé lehelni. Nos, ismerek olyan családokat, ahol rendszerint a szerelés 50. percétől a válóper a téma. De lehet ezt másképpen is csinálni… Egy bútorszerelés klassz baráti vagy családi program lehet, csak van néhány dolog, amelyet szem előtt kell tartani.

Eszközök a szereléshez

Amikor megveszed a bútort, gondold át, hogy a szereléshez mi kellhet. Vannak csomagok, amelyek tartalmazzák a szükséges pántokat, csavarokat, szögeket, viszont van olyan, amikor ezt Neked külön kell megvenned. Az áruházi kollégák tudják, hogy a csomagban mi van, így mielőtt kilépsz a boltból ne felejts el rákérdezni. Nem mindegy, hogy amikor menetkészen szerelnél már, akkor el kell-e még ugrani egy barkácsáruházba vagy sem.

Illusztráció

 

A kellékek mellett fontos, hogy legyen néhány jó szerszámod. Egy kopott vagy nem megfelelő méretű csavarhúzó igencsak meg tudja keseríteni a munkát. Egy elektromos csavarhúzó pedig megmentőd lehet, ha 20-30 csavarozásra is szükség lehet.

Nyugi, nem kell sietni

Mielőtt nekiesnél a szerelésnek ellenőrizd, hogy minden csomag, minden elem megvan-e. Ha esetleg egy polc vagy egy apróbb összetartó elem hiányzik, akkor megintcsak hiába dolgozol… A sorrend is nagyon fontos és persze az, hogy mit mihez csavarozol. Rengeteg időt és energiát takaríthatsz meg azzal, ha a munka megkezdése előtt figyelmesen, inkább többször átnézed az ábrákat, átolvasod az instrukciókat.

Illusztráció

Sőt, ha úgy érzed, hogy nincs elég időd, akkor inkább ne is kezdj bele. Ha szorít az idő, sietni kell, akkor a hangulat is más, az már eleve egy stresszfaktor és akarva-akaratlanul is türelmetlenebbek leszünk egymással.

Lehet, hogy nem csak Te tudod jól

Ha többen szereltek, akkor jó esetben tényleg egy klassz móka, de el is tud fajulni az egyezkedés: nem az írták, nem úgy kell, nem oda való, majd én megcsinálom… Helyette inkább hallgassátok meg egymást, hátha a másik látásmódja, gondolkodásmódja vagy éppen tapasztalata segíteni tud. Az a legjobb, ha senki sem szeretné jobban csinálni, mint a másik. Ha kicsit feszül a helyzet, tartsatok egy klassz kávé vagy teaszünetet. Tegyétek le az eszközöket, szerszámokat és lazítsatok. Lehet, hogy fél órával később végeztek, de legalább jól érzitek magatokat.

Abra Bútor

Ha valóban a professzionális segítség helyett amellett döntesz, hogy inkább magad szereled össze a bútorokat, akkor azt úgy éld meg mint egy klassz szabadidős lehetőséget. Ha egyedül szeretsz szerelni, akkor ne hívj magad köré nagy társaságot, vagy a családnak is javasolj egy nagy sétát, amíg Te elfoglalod magad. Viszont ha 2-3 emberre van szükség a munkához, akkor használjátok ki, hogy együtt lehettek.

Ha klassz élményekkel zárjátok a munkát, akkor mindig örömmel fogod használni az új bútordarabot, hiszen egy jó hangulatú nap fog róla az eszedbe jutni. Munkára fel!:-)


Kövess minket a Facebookon és nézd meg Instagram oldalunkat is. Szeretnél többet tudni a termékekről és az üzletekről? Látogass el az abrabutor.hu weboldalunkra és ami igazán tetszik, azt vedd meg weben!