Rendet a gyerekszobába! - Szeretem a jó árakat!
1032
post-template-default,single,single-post,postid-1032,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Rendet a gyerekszobába!

Igen, tudom, részben egy lehetetlen küldetésről beszélünk, de higgyétek el, nincs veszve minden! Hogy mi segíthet? Jó felosztású szekrények, klassz tárolódobozok, néhány praktikus ötlet. És persze kitartás, türelem… Szóval nem törvényszerű, hogy a gyerekszoba káosz és rumli legyen, vannak olyan megoldások, amelyek helyettünk nem raknak rendet, de valóban nagy segítséget nyújtanak abban, hogy a legtöbb holmi a helyére kerülhessen.

Bútorválasztás a gyerekszobába

Kezdjük a bútorral, mert az eléggé meghatározza a szoba jellegét és lehetőségeinket. Sokunk ifjújsági termékcsaládból válogat, hogy a gyermekeknek színes, látványos bútoruk legyen. Ezeknek a legnagyobb előnye, hogy általában alacsonyabbak és osztott polcok találhatók bennük. Ifjúsági bútorokból teljes termékcsaládok léteznek, így a kétajtós szekrényhez találunk színben és formában illeszkedő íróasztalt, ágyat és polcot is. Ilyen például a TRICKY termékcsalád, amelyről korábban részletesen is írtunk.

TRICKY bútorcsalád

Gyermekszobákban – korosztálytól függetlenül – igen nagy szükség van fiókokra, elzárható részekre. Részben, mert a látványvilág rendezettebbnek tűnik, ha a belső térre “rá tudjuk csukni” az ajtót, részben pedig azért, mert titkos részlegnek feltétlenül lennie kell…:-)

NINO termékcsalád

Az sem baj, ha nem ragaszkodsz ifjúsági bútorhoz. Egy modern, fiatalos hangulatú, de hagyományos méretű és egyszerűbb színvilágú bútorcsalád is jó választás lehet. Hogy miért? Mert legalább ahhoz nem kell alkalmazkodnod, hogy a gyermeked milyen korszakban van. Egyik pillanatról a másikra jöhet az, hogy a színes szoba cikivé válik és hirtelen az egyszerű, már-már sivár berendezés lesz a nyerő. Ezt pedig nem könnyű pénztárcával követni… Helyette faldekorációval, plakátokkal, esetleg tapétával, függönycserével lehet igazítani a dekorációt az aktuális igényekhez.

Illusztráció

Tárolók

A bútorok mellett a legnagyobb hangsúly a tároláson, tárolóeszközökön van. Ha jól választunk, akkor nem csak megkönnyítjük a rendrakást, hanem a rendezettséget is könnyebben tartóssá tudjuk tenni. A nagy tárolódobozok már egészen kicsi gyerekeknél praktikusak lehetnek, hiszen a nagyméretű játékokat akár már ő is bele tudja dobálni. Így hamar el tud kezdeni segíteni nekünk. Később a legók, építőjátékok, babák és a babák öltözékéhez tartozó apróbb kellékeket is nagyszerűen tudjuk dobozokba rendezni.

Illusztráció

A tárolók előnye, hogy ha túl sok nyitott polccal rendelkezünk, akkor is egészen jó eredményt érhetünk el egy-egy rendrakás után. És még egy tuti előny: szintén ha nem választottál látványos, színes ifjúsági bútorort, akkor egy egyszerűbb színt is fel tudsz dobni a különféle dobozokkal. Színben és mintában végtelen a választék, a hercegnős kiviteltől az autósig, szinte bármit meg lehet találni a piacon. Ha pedig a műanyag nem éppen a szívünk csücske, akkor választhatunk újra felhasznált papírból készült dobozokat, amellyel a vintage stílus szerelmesei is megtalálják számításukat.

…és a legnagyobb előny: könnyen lecserélhetjük, variálhatjuk!

Neked van már bevált megoldásod? Hogyan is érdemes a káoszt rendszerezni? És van olyan trükk, amely segítségével a rendrakásból fakadó konfliktusok csökkenthetők?