Praktikus konyhák - Abra Kadabra! Szeretem a jó árakat!
1466
post-template-default,single,single-post,postid-1466,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Praktikus konyhák

A konyha nagyon fontos része a lakásunknak. Ott készülünk fel a közös étkezés varázsára és persze a közbeszéd szerint a legjobb beszélgetések is ott történnek. Sőt, persze a házibuli központja is a konyha – mi más! Vannak álomkonyhák, manapság nagyon nagy divat az amerikai stílus, de valljuk meg nem mindig van olyan szerencsénk, hogy hatalmas alapterület álljon a rendelkezésünkre. Így sokszor az elképzeléseinket a praktikum kell, hogy vezesse.

1. Skandináv stílusban

Az oly népszerű skandináv stílus napjainkban is tarol. A hófehér nem csak eleganciát biztosít hanem optikailag is növeli a teret. Így ha kimondottan kicsi a konyhánk, akkor nagyon jó választás a világos, letisztult változat. A fa, a természetes hatás főszerepet kap és nagyon érdekes, hogy a színek hiánya nem egyhangúságot vagy unalmat, hanem végtelen egyszerűséget és nyugalmat biztosít. Egy-egy színes terítő vagy terítéshez használatos kiegészítő azonban nagyon jól feldobja az összképet, azonban mégsem teszi túlzsúfolttá. Érdekes, hogy ezekben a konyhákban ha nem tartasz olyan nagyon nagy rendet, akkor is a letisztultság uralkodik. Szóval meglátásom szerint ez a stílus a kicsi rumlit még abszolút jól viseli…:-)

Illusztráció

2. Vintage konyhák

A vintage az örök kedvenc – vagyis inkább azt mondanám, hogy bizonyos emberek körében, ugyanis ez a stílus tapasztalataim szerint nagyon megosztó tud lenni. Akinek bejön, az imádja, és valljuk be egy egész iparág fókuszál már erre. De van, akinek egyáltalán nem tetszik és mindent próbál száműzni, ami erre hajaz. Nos, bármelyik csoportba is tartozol, az vitathatatlan, hogy rengeteg olyan terméket lehet találni, ami erre hajaz. Nagy előnye a stílusnak, hogy régi, kopott bútordarabot is be tudsz fogni és divatossá tudsz varázsolni egy kis otthoni barkácsolással. Így aztán viszonylag költséghatékonyan is megújíthatod konyhádat egy-egy apró trükkel. Ráadásul egy kedves, régi, szép emlékeket ébresztő bútort is újra használatba tudsz fogni.

Illusztráció

3. Nagyon high-tech

Hihetetlen módon divatba jöttek a fényes bútorfelületek és a fényes valamint a fémes hatás kombinációja. A sok fém egyértelműen hihg-tech hatást kelt még akár akkor is, ha nem a legszuperebb konyhai berendezéseket választod. Rideg vagy otthonos? Sokan esküsznek rá, én bevallom inkább a skandináv vagy a vintage irányába mozdulnék el. Valahogy azok a stílusok számomra a melegséget biztosítják, míg ez utóbbi a profizmust mégis ridegen.

+1 az extrém

És igen, van akinek olyan nagy szerencséje van, hogy a konyhája nem a szomszéd házra néz… Nem, nem is az útkereszteződésre vagy éppen egy hatalmas építkezésre, hanem az óceánra. Valljuk be igazán különleges és szemet gyönyörködtető látvány. Szerintem végülis ebben a konyhában teljesen mindegy, hogy milyen a bútor, milyen a felszereltség. A lényeg pont nem abban van!

Illusztráció

1., 2. vagy 3… Neked melyik stílus jön be leginkább, melyikben tudod leginkább otthonosan érezni magad? És el tudod képzelni, hogy bármelyik stílusból egy kis szeletet belecsempészel a konyhádba? Mert hidd el, sokszor nem csak pénzen, hanem ötleten és kreativitáson is múlik, hogy mit tudsz kihozni a lehetőségekből.


Kövess minket a Facebookon és nézd meg Instagram oldalunkat is. Szeretnél többet tudni a termékekről és az üzletekről? Látogass el az abrabutor.hu weboldalunkra és ami igazán tetszik, azt vedd meg weben!