Pihend ki a tavaszi fáradtságot! - Szeretem a jó árakat!
1213
post-template-default,single,single-post,postid-1213,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Pihend ki a tavaszi fáradtságot!

A hosszú, későn érkező, hideg tél után igen jól esik a napsütés. Szinte folyton a szabadba kívánkozunk, a munkahelyen (ha csak nem szabadtéri) töltött idő büntetésnek számít. Mégis közben sokszor fáradtnak és elcsigázottnak érezzük magunkat, ami igen meglepő… Vagy mégsem?Az időjárás változásához szervezetünknek is igazodnia kell, ez azonban nem megy egyik napról a másikra. Éppen ezért jelentkeznek a tavaszi fáradtság tipikus tünetei: fáradtság, alacsony energiaszint, bágyadtság, olykor fejfájás. Így hiába a jó idő, végtagjaink néha ólomként nehezednek ránk, így bár vonz minket a kintlét, mégis inkább pihennénk.

Illusztráció

Szakértők szerint az évszakhoz való igazodást gyorsítja, ha több zöldséget, gyümölcsöt eszünk, a nehezebb, kalóriadús ételekről lassacskán áttérünk a könnyedebb menüre és minél többet mozgunk. De a lelkünkről se feledkezzünk meg!

Ha éppen pihenéshez, lustálkodáshoz van kedvünk, akkor azt is engedjük meg magunknak! Nincs is jobb annál, ha a délutáni kávét egy teraszon vagy egy kertben tudjuk elfogyasztani.

Egy kis séta pihenés gyanánt

Persze, ez így lehetetlenül hangzik, mégis, ha olyan környéken dolgozol, akkor a kora délutáni, napsütéses időszakban 10-15 percre, mondjuk a kávészünetben, hagyd magad mögött az irodát! A madárcsicsergés, a fény, a friss levegő és a délutáni kávé csodákra képes!

Illusztráció

Munka utáni szieszta

Amikor hazaérsz egy fárasztó nap után, kicsit rúgd fel a rutint! Mielőtt beleásnád magad a háztartási tevékenységekbe, gyerekkel kapcsolatos feladatokba, állj meg! Ha van teraszod, kerted, akkor ülj ki, ha nincs, akkor csak tárd ki az ablakot, gubózz be kedvenc fotelodba, olvass el 2-4 friss hírt vagy néhány cikket kedvenc újságodból és máris másképpen látsz neki a “második műszaknak”.

Illusztráció
Abra kerti bútorok

Elég csak 10-20 percet kikapcsolódással töltened, először is az biztos, hogy minden feladat megvár, és olyan nagy csúszásba sem kerülsz.

Pihentető szabadidő

Ha mindenen túl vagy vagy végre eljött a várva várt hétvége, akkor is koncentrálj arra, hogy minél többet legyél a szabadban. Ha nincs kerted, akkor válassz egy klassz parkot, kirándulj vagy menj le a Duna/Tisza/Balaton… partra. Nincs másra szükséged, mint egy plédre, esetleg egy-két párnára, hogy méginkább fokozni tudd a kényelmet és a családodra, barátaidra vagy éppen a kedvenc könyvedre.

AB Georgia

Bármelyik praktikát is választod, a feltöltődés garantált! És ne aggódj amiatt, ha csak kevés időd van, olykor 10-15 perc is csodákra képes.

 


Kövess minket a Facebookon és nézd meg Instagram oldalunkat is. Szeretnél többet tudni a termékekről és az üzletekről? Látogass el az abrabutor.hu weboldalunkra!