Otthoni álmodozás - Szeretem a jó árakat!
1196
post-template-default,single,single-post,postid-1196,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Otthoni álmodozás

Ki az, aki el szokott játszani a gondolattal, hogy egy olyan lakásban él, amely pl. a tengerparton van? Kezeket fel! Biztosan nem vagyok ezzel egyedül. Csodás házak, csodás otthonok, extrém megoldással. Olykor a tengerparti ház mellett egy kastélyról is álmodozom. Valami olyasmiről, ami mondjuk a Downton Abbey-ben volt… Igen, ezek valóban csak álmok nekünk, de van, akinek megadatik.

Kastély, amely létezik

A Downton Abbey sorozatban látható lenyűgöző kastélyt például tényleg el tudnám képzelni. A jó hír, hogy nagyon nem kell képzelegni, mert tényleg valódi: Highclere Kastély a neve és az angliai Hempshire-ben van. A Carnavon család él benne, hihetetlen, de 1679 óta. Valljuk be, legtöbbünk lakása max. 40-50 éves, de akkor már “régi építésről” beszélünk. Hát, akkor ezt a kastélyt hová lehetne sorolni?

Egyébként létezik egy fotóalbum, amely 1895-ben készült és kastély életét mutatja be 44 kép segítségével.

 

Költözz be Van Gogh hálószobájába!

Van tovább is: Vincent van Gogh híres festményhármasa, a Van Gogh szobája Arles-ban, nem csak képeken, hanem a valóságban is létezik. A chicagóban működő Art Institute múzeum lelkes fiatal csapata 2016-ban elkészítette a szoba élethű másolatát, amelyet egyébként ki is lehet bérelni. Úgyhogy lényegében bármelyikünk tölthet néhány napot a híres holland posztimpresszionista festő otthonának másában.

Saját szigetek álomapartmanokkal

Igen, vannak olyan emberek – egyébként többen is – akiknek a saját sziget sem álom. Az egyik leghíresebb közülük Richard Branson, a Virgin Csoport milliárdos alapítója, neki a brit Virgin-szigetek egyik tagja, a Necker Island jutott. Mivel sok teendője van és sokat utazik a világban, így a szigetet ki is szokta adni, tehát lényegében hasonlóan van Gogh szobájához, itt is eltölthetünk néhány napot – ha igazán “akarunk”, csupán 53 ezer dollárt kell fizetni egy napért. Jó hír, hogy a szigeten összesen 28 ember tartózkodhat, úgyhogy az összeget részarányosan le tudjuk osztani a meghívott barátaink között.:-)

Jachton a nappali

Csodálatos otthonunk azonban nem csak a szárazföldön lehet. Léteznek olyan jachtok – egyébként tőlünk nem is olyan messzi tengereken – amelyek berendezéséről, felszereltségéről lényegében álmodni is alig merünk. Aki járt már Monaco-ban, annak bizonyára nem meglepetés, de azért valljuk be nehezen elképzelhető…

Az angol Princess márkájú jachtok például olyan lenyűgöző belső térrel rendelkeznek, amelyek valóban, egy szárazföldi otthonnal szemben is kiállják a versenyt. A dizájn és a luxus természetesen profi technikával egyesül, így aztán a kilátás mindig tengeri.

Abra Bútor

Nos, ha nem is lehet saját kastélyunk, saját szigetünk, azért még álmodni ér. Otthonunkat viszont nagyszerűen be tudjuk úgy rendezni, hogy igazán jól tudjunk álmodozni benne.


Kövess minket a Facebookon és nézd meg Instagram oldalunkat is. Szeretnél többet tudni a termékekről és az üzletekről? Látogass el az abrabutor.hu web