Nyugalomban az ünnepek alatt - Szeretem a jó árakat!
1058
post-template-default,single,single-post,postid-1058,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Nyugalomban az ünnepek alatt

Nyakunkon a karácsony. Most már tényleg… Jó esetben már az ajándékok hegyekben állnak, a sütemények alapanyagai a kamrában, a lakás dekorálva, takarítva. Vagy mégsem? Akkor sincs nagy baj, mert a karácsony akkor is eljön, ha nem végeztél az előre meghatározott teendőkkel, ha nincs puccba vágva a lakásod, ha az 5 süteményből csak 2-őt tudtál megsütni. Ezért jobban jársz, ha mindenképpen arra koncentrálsz, hogy érezd jól magad.

Persze, könnyű azt mondani, hogy dőljek hátra és élvezzem a pillanatot, amikor bevillan, hogy nem tökéletes a csomagolás nagypapa ajándékán. Mégis valójában csak rajtad múlik, hogy hogyan éled meg az ünnepeket. A legfontosabb, hogy élvezd a családoddal, barátaiddal együtt töltött perceket, órákat, mindemellett szánj arra időt, hogy Te magad is pihenj.

Szóval, ha nem a tervek szerint alakultak a dolgok, akkor is megérdemelsz:

– egy csésze kávét vagy teát,
– habos süteményt vagy mézeskalácsot,
– egy kis pihenést,
– egy kis olvasást,
– egy kis tévézést.

Hogy miért? Mert egész évben hajtottál, dolgoztál, güriztél és tényleg ez az időszak az, amikor belefér egy kis lazítás.

Hogyan is csináld?

Mindenek előtt engedd el azt a gondolatot, hogy létezik “tökéletes karácsony”. Merthogy ez egy teljesen egzakt, definíció nélküli leírás. Helyette gubózz be kedvenc karosszékedbe, főzz magadnak valami forró italt, gyújts gyertyát, takarózz be (ha Te is fázós vagy) és gondold végig, hogy mi okozna örömöt az elkövetkezendő néhány napban. Ne arra gondolj, hogy bárcsak ki tudtam volna vasalni a függönyöket, hanem arra, ami tényleg emlékezetessé és boldoggá teszi az ünnepeket.

Pl.: elmegyek könyvtárba, elmegyek korcsolyázni, sokat sétálok, olvasok, beszélgetek a barátommal/barátnőmmel. Meghívom a régen nem látott ismerősöket – akár egy kávéra (nem kell mindig lakoma), kicsit bámulom a tévét és nem gondolok arra, hogy ennél hasznosabb időtöltés is létezik…

Ha kitaláltad, hogy melyek ezek, akkor azt gondold végig, hogy mindezek megvalósításához mire van szükséged. Ha ezzel is készen vagy, akkor nincs más dolgod, mint várni az ünnepeket és várni a klassz pillanatokat, amelyek valljuk be, teljesen függetlenek a takarítástól, főzéstől és sütéstől.

Merd élvezni ezt a néhány napot, hiszen ez az az időszak, amikor fel tudsz töltődni és energiát nyersz a következő pár hónapra!

Boldog karácsonyt, jó pihenést és kikapcsolódást kívánunk: Abra Bútor csapata!

 

Képek forrása: pixabay.com