Nyitható kanapék világa - Szeretem a jó árakat!
1048
post-template-default,single,single-post,postid-1048,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Nyitható kanapék világa

Korábban már írtunk arról, hogy a kanapék lényegében a nappali szobák központját jelentik. Nem könnyű választani, ha arra kerül a sor, hogy újat kell venni. A sarokkanapék valóban uralják a terepet, de nem muszáj nagyot, robosztusat választani, akadnak olyanok, amelyek jóval kevesebb helyet foglalnak el, mégis a legfontosabb funkciót betöltik.

Pontosan ezért nézzünk rá a nyitható kanapék világára!

SVEA

SVEA kanapé

Az egyik legfontosabb jelző, hogy nyitható. Mit is jelent ez valójában? Általában két dolgot: van ágyneműtartó funkciója és alhatunk is rajta. Pontosan tudjuk, hogy az ágyneműtartó nem csak az ágynemű tárolására alkalmas, bizonyos esetekben felér egy kisebb szekrénnyel is. Tehát ha nem feltétlenül alvásra szeretnénk használni, akkor kiváló tárolórekeszt biztosít az alsó rész.

Ha már alvás…

Igen, ha pedig szóba került az alvás, akkor arra mindenképpen érdemes kitérni, hogy a nyitható kanapék valóban alkalmasak akár kétszemélyes fekhelynek is. Viszont, azt mindig tartsd szem előtt, hogy nem ez a legfontosabb funkciójuk. Így nem biztos, hogy hosszútávú alvóalkalmatosságnak ez a legjobb választás.

Részben azért, mert a matrac minőségét, felépítését nem tudod variálni, igényednek megfelelően kiválasztani, részben pedig azért, mert sokszor a karfák kialakítása miatt egy magasabb ember számára nem elegendő a hosszúsága.

Illusztráció – pinterest.com

Ez azonban ne hátráltasson, csak tudd, hogy 100%-ban egy minőségi fekhelyet nem vált ki egy nyitható kanapé. Annál nagyobb szolgálatot tehet, ha vendégek toppanak be, ha plusz két embert kell elszállásolnod, mert néhány éjszakára azért kitűnő választás.

Sok lehetőség a kanapék világában

Ha kanapéra gondolunk, azonban érdemes elszakadni a hagyományos elhelyezéstől: nem csak a nappaliban kaphat helyet! Egy kanapé nagyszerű kiegészítője lehet egy ifjúsági szobának, akár egy nagyobb étkezőnek – ahol kávézósarkot is ki tudsz alakítani.

Illusztráció – pinterest.com

De ma már irodák tárgyalórészlegén is találkozunk kanapéval, várótermekben, recepciókon, közösségi helyeken egyre nagyobb teret nyer. Hogy miért? Mert otthonossá teszi a teret, ráadásul kényelmes.

Melyiket válasszam?

Az Abra Bútornál is találsz számos olyan kanapét, amely felépítésével, élénk színvilágával vagy éppen kialakításával egészen jól passzolhat akár kávézóba vagy irodába is. Ilyen a LENA vagy a LISA kanapé.

LENA kanapé

LENA kanapé

Felépítésüket, kialakításukat tekintve általában az a fő szempont, hogy ülni kényelmesen lehessen rajta. Némelyiket nagyszerűen fel lehet dobni színes párnákkal, némelyiknek a karfája nyújt egy kis kényelmet, némelyik pedig kimondottan úgy került kialakításra, hogy több ember elférjen rajta.

LISA kanapé

LISA kanapé

A tömörfa vázas kanapé például azért előnyös, mert kialakítása nem olyan robosztus, így kisebb térben is úgy tűnik, mintha kevesebb helyet foglalna. Ráadásul takarítás szempontjából is praktikusabb, mert alatta is mindig fel tudsz mosni. Kimondottan jó olyan terekbe, ahol sok ember fordul meg, hiszen a helyiség tisztán tartása egyszerűbb feladat.

Oliwia

OLIWIA

Mielőtt döntesz, mindenképpen gondold át, hogy mire szeretnéd használni a kanapét és elsősorban milyen helyiségbe szánod. Így a választás is könnyebb lesz és biztosan elégedett leszel a kiválasztott bútordarabbal!