Hogyan válasszak bútort a nappaliba? - Szeretem a jó árakat!
983
post-template-default,single,single-post,postid-983,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Hogyan válasszak bútort a nappaliba?

Ritkán jön el az életünkben az az időszak, amikor a teljes nappali bútorzatot le tudjuk cserélni – vagy éppen valóban szükségessé válik. Így amikor a megújulás mellett döntünk, számos tényezőt érdemes figyelembe venni. Többek között azt, hogy a nappaliban szoktunk-e aludni is vagy csak közösségi helyiségként használjuk. Kell-e helyet biztosítani étkezőasztalnak vagy sem, különálló vagy éppen konyhával egy légterű-e a szoba.

Martigny termékcsalád

De ez még messze nem minden! Számít természetesen a szoba mérete, paraméterei, és egyéb olyan adottságok, amelyeken nem tudunk változtatni: ajtók, ablakok elhelyezkedése, esetleg parketta (ami a stílust és a színhatást erősen befolyásolja).

Mestre termékcsalád

Választásunkat tehát már ezek az alapvető kérdések befolyásolhatják. Összegezve a fentieket, mielőtt választunk, az alábbi kérdésekre mindenképpen meg kell adnunk a választ. Akár egy papírra is összeírhatjuk, mert később ez még hasznos lehet:

– mekkora terület áll rendelkezésre?
– szükség van-e étkező elemekre is?
– van-e olyan bútordarab, amelyhez mindenképpen ragaszkodunk?
– fal színe, járólap, parketta mintázata befolyásolja-e választásunkat?
– van-e olyan szín, amihez ragaszkodunk?
– kell-e új szőnyeget vagy ülőgarnitúrát választani? (esetleg marad a régi?)

Nobi termékcsalád

Bár a végére hagytam, de talán az egyik legfontosabb tényező az, hogy mekkora összeget szánunk az új bútorra. Ez esetben egy tól-ig összeget állapítsunk meg. Érdemes aszerint gondolkodni, hogy mekkora kompromisszumot kell kötni. Ha a bútor tényleg megfelel az összes elképzelésünknek, akkor talán összegben is megérdemli a plafont. Ha azonban még ki kell egészíteni vagy van olyan igényünk, amelyről le kell mondani, akkor viszont árban is engedhetünk. A “maradék” összeget pedig pl. elkölthetjük egy-egy hiányzó kiegészítőre.

Plus termékcsalád

Sok kérdésre kell válaszolni. Akár egy egész estét rászánhatunk a döntésre. Szerintem egész klassz családi program, ha együtt leülünk és mindenki, külön-külön adja meg a válaszát. Akár a kérdéseket fontosság szerint rangsorolni is lehet. Ha mindenki részt vesz a döntéshozatalban, akkor egyrészt a vásárlás és a döntés is közös lesz, másrészt a változás minden családtagnak örömöt okoz. Ráadásul jobbnál-jobb ötletek kerülhetnek felszínre, amelyek aztán igazán egyedivé és személyre szabottá tehetik a megújult teret.

Vera termékcsalád

Ha pedig minden kérdésre megvan a válasz, akkor más dolgunk nincs is, mint felkutatni a paraméterekhez leginkább passzoló megoldást!

Harjá!