Mikor cserélj bútort? - Szeretem a jó árakat!
1404
post-template-default,single,single-post,postid-1404,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Mikor cserélj bútort?

Persze, persze, sokat írtunk már arról, hogy hogyan válassz bútort, melyik helyiségbe mi passzol igazán. Azonban keveset beszéltünk arról, hogy mikor is kell valójában bútort cserélni. Vannak esetek, amikor új lakásba költözöl, több helyiséged lesz vagy éppen saját lakást vásárolsz, egyértelmű, hogy a hiányt egy új bútorral kell betölteni. Na, de ha már van, csak éppen tetszenek az új dizájnok, akkor mit érdemes lépni?

Először is azt kell eldöntened, hogy a meglévő bútoroktól meg szeretnél-e válni vagy van nekik hely a lakásban. A kulcskérdés pedig abban rejlik, hogy tényleg szükséged van rá vagy csak ki akarod sakkozni azt, hogy minden elférjen. Ha olyan típus vagy, hogy nehezen szakadsz el a régi dolgoktól, akkor is ügyelj arra, hogy ne ess abba a hibába, hogy túlzsúfolod a lakásod. Ha től sok a bőtor, keveredik a régi és az új stílus, akkor hiába vettél valami igazán klassz, dizájnos dolgot, nem fog érvényesülni. Mindenek előtt tehát döntsd el, hogy mi legyen a régi bútorral.

Illusztráció

Megtartjuk a régit

Ezt a verziót csak akkor válaszd, ha: az új bútorhoz színben, stílusban passzol. Ha tényleg van elegendő helyed anélkül, hogy raktárrá változtatnád otthonodat, és ha tényleg van funkciója a régi és az új bútornak egyaránt.

Szabadulunk a régitől

Ha tényleg el tudsz szakadni a régi bútortól, akkor biztosan egy új hangulat, egy új stílus költözik a lakásodba. A frissítés lendületet ad, és nagyon fel fogja dobni a környezetedet. Ráadásul a bútorcsere mindig együtt jár egy alapos rendrakással, szortírozással és persze takarítással. Így akarva-akaratlan egy új, friss környezet vesz majd körül, ami növeli a komfortérzetedet is.

Illusztráció

Ha szabadulsz a régi bútortól, akkor több lehetőséged is van. Ha tényleg elnyűtt, esetleg hibás darabról van szó, akkor sokszor az a kukában köt ki. Ilyenkor ne feledkezz meg arról, hogy ha társasházban laksz, akkor nézz utána milyen lehetőségeid vannak. Több településen évente egyszer ingyenes lomtalanítást vállalnak kérésedre és amúgy is általában tavasszal és ősszel van egy általános lomtalanítás, amelyhez tudsz igazodni. Ha a bútor igen rossz állapotú, de mondjuk tömör fa, akkor keress a közeledben valakit, aki tűzifaként örül a néhány darabnak.

Abra Bútor

Ha a bútorod azonban annyira nem régi és viszonylag jó állapotú, akkor pedig máris teheted fel bármelyik árucserés, apróhirdetéses oldalra. A gyakorlottaknak kétféle praktikájuk van. Az egyik tábor mindenképpen pénzt szeretne keresni rajta, de jó sokat. Őket az sem zavarja, hogy ha az áru lassan kel el és esetleg sok kérdésre kell válaszolniuk. A másik tábor azonban úgy gondolkodik – itt sokszor az idő szűke is számít – hogy inkább baráti áron szeretné eladni, csak mielőbb.

Az értékesítés még akkor is jó döntés, ha nincs aki segítsen neked abban, hogy elcipelje/elszállítsa a bútort. Ilyenkor ugyanis az ár megadásánál már azt is belekalkulálhatod. Vagy jelképes összegen árulod, de a szállításba semmilyen módon nem adsz segítséget vagy ha tényleg jó minőségű áruról van szó, akkor az érték megállapításakor levonod belőle a cipelés, szállítás várható költségét. Nagy esély van arra, hogy megtalálod azt a vevőt, akinek ez éppen nem probléma, de örül egy kedvezőbb áru darabnak.

Abra Bútor

A váltás tehát nem egyszerű, mert hiába van meg a kiválasztott bútor, hiába van rá pénzed, az elődjéről mindenképpen gondoskodnod kell. De ha megfelelően átgondolod, még nyerhetsz is az üzleten, hiszen a régi értékesítéséből lehet bevételünk, amelyet már az új bútor árába is beletehetünk.


Kövess minket a Facebookon és nézd meg Instagram oldalunkat is. Szeretnél többet tudni a termékekről és az üzletekről? Látogass el az abrabutor.hu weboldalunkra és ami igazán tetszik, azt vedd meg weben!