Merész színek az otthonunkban - Szeretem a jó árakat!
1393
post-template-default,single,single-post,postid-1393,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Merész színek az otthonunkban

Mennyire vagy bevállalós? Sokak szerint ez abban is megmutatkozik, hogy milyen merész színeket használsz otthonod dekorálásakor. Sokan esküsznek az egyszerűbb, pasztell színekre, a falak színvilágánál a halvány változatokra. Mások bátran színeznek, nem aggódnak azon, hogy egy élénk fal mennyire határozza meg a szoba, olykor a lakás hangulatát. Nézzük, hogy a kettő között milyen arany középút rejlik.

Színek a falon

Főleg az elmúlt évtizedben, hatalmas divat volt az, hogy merész, olykor hihetetlenül élénk színt választottunk szobánkba. Dömping volt a festékpiacon, a kék, a sárga, a lila és a narancs legvadabb árnyalatai taroltak. Már ez a trend kicsit megváltozott: a színválaszték bővült, azonban a visszafogottabb stílus nyert teret. A hangsúly nem tolódott vissza az egészen halvány, fehér irányába, azonban kevesebben döntenek úgy, hogy egy egész szobához választanak élénk színt. Helyette egy halványabb árnyalat nyer, de! Egy-egy falat vagy a fal egy részét azonban fel lehet dobni még így is egy erőteljesebb színnel. A változás tehát inkább abban rejlik, hogy egy helyiségen belül is kombinálunk, variálunk.

Illusztráció

A tapéták is hasonló sorsra jutottak. A nagy, rózsamintával teljesen kibélelt szobák már a múlté, a tapéták viszont nem tűntek el, a mintázat pedig már végtelen… Helyette itt is az lett a nyerő, hogy egy szobán belül az arányuk csökkent. Pontosan úgy, ahogy az élénkebb színeknél, a tapétáknál is a mennyiség csökkent és ma már kimondottan hangulatkeltő, monotonitást megtörő dizájnelemként vannak jelen.

Akik eddig a harsányabb szín ellen ágáltak, most igazán megtalálhatják számításukat, mert ennek a trendnek köszönhetően nem kell egy markáns szín vagy minta mellett elköteleződni. Ha a szoba csak egy kisebb részén alkalmazzuk, akkor cserélni, átfesteni is könnyebb. Így tehát a dekorációs funkció tényleg előtérbe kerül.

 

Színes bútorok

Rengeteg árnyalatban és színben választhatunk ma már bútort. A kész termékek mellett rendelhetünk is, így elképzelésünk szerinti kombinációban kerül rá a kárpit is. Sokan keresik a natúr színeket, hiszen ezek azok, amelyek akkor is passzolni fognak otthonunkba, ha idő közben festeni, tapétázni kell vagy éppen új szőnyegre van szükségünk. A natúr színvilág az állandó megoldást és a praktikumot biztosítja.

Illusztráció

Azonban ha van kedvünk egy kis frissítéshez, próbálkozhatunk egy merészebb változattal. Főleg akkor, ha a fal színezésekor, dekorálásakor visszafogtuk magunkat. Ez esetben egy élénk színű kanapé szinte kiemelkedik környezetéből és egészen más hangulatot biztosít a jól megszokott közegbe.

Általában merészebbek vagyunk akkor, ha nem otthonunkat, hanem irodánkat (egyesek szerint az is otthon) kell berendezni. A SIGI fotelek például kimondottan népszerűek az irodai berendezések kiválasztásánál. Az élénk színt pedig egy attól eltérő díszpárnával tovább lehet bolondítani.

Színek a kiegészítőkben

Ha nem győzött meg a cikk és inkább azt vallod, hogy a természetes, visszafogott színeknél maradsz, akkor hatalmas játékteret tudsz magadnak biztosítani amikor dekorációt, kiegészítőket kell választanod. Egy szőnyeg, egy függöny, egészen át tudja hangolni szobádat, otthonodat még akkor is, hogy ha a körülötte lévő bútorok és a fal színe is pasztell. Könnyebben tudsz választani és szezonálisan is meg tudod újítani a lakást, egészen egyszerű trükkökkel. Elegendő a lakásban található textileidet váltogatni cserélni (erről már írtunk) és máris egy kicsit megújul környezeted.


Kövess minket a Facebookon és nézd meg Instagram oldalunkat is. Szeretnél többet tudni a termékekről és az üzletekről? Látogass el az abrabutor.hu weboldalunkra és ami igazán tetszik, azt vedd meg weben!