Különleges poharak - Szeretem a jó árakat!
1455
post-template-default,single,single-post,postid-1455,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Különleges poharak

Poharat minden nap használunk, alapvető kellék a háztartásban és a munkahelyünkön is. Emellett azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy egy szép terítéknél dekorációs funkciója is lehet. Szerethetjük a formája miatt, mintázata miatt, vagy éppen azért, mert kedves számunkra az, akitől kaptuk. Az egészen elegánstól a vicces, bohókás megoldásokig ezerféle típussal találkozhatunk. A hétköznapokban az egyszerűbb változatok a nyerők, ünnepnapokon előkerül a drágább, kényesebb darab is. Neked van kedvenced?

Dekoráció – mert az üveg mindenhez illik

Egy hosszú pezsgőspohár vagy egy dizájnos talpaspohár a gyertyatartó szerepét is  betöltheti. De bármilyen üvegpohárba helyezhetünk LED izzósort vagy éppen dekorkellékeket (gyöngyöket, gesztenyét, makkot). Ha a pohár színezett, akkor még különlegesebb hangulatot teremthetünk magunk körül. Egy nagyobb kehelybe akár apró, színes csokigolyókat is tölthetünk, ami pedig már nem csak dekoráció, hanem nasi is.

Illusztráció

Ha a talpas pohár szárát szalaggal kötjük át, akkor a terítékhez illő színvilágot is meg tudjuk teremteni.

Mire figyeljünk vásárláskor?

Fontos, hogy vásárláskor nézzük meg a cimkén, dobozon lévő információkat. Vannak olyan márkák, típusok, amelyek mosogatógépben tönkremennek. Sérül az anyaga vagy sérül rajta a festés. Ezért ha tudjuk, hogy legtöbbször mosogatógépben fogjuk mosni, ne azt válasszuk. Ha van kisebb gyermek a családban, akkor inkább a vastagabb, masszívabb változatok mellett döntsünk. Így a balesetek is megelőzhetők.

Mindennapi használatra az erősebb, ellenállóbb anyagút választhatjuk, de ünnepekre vásárolhatunk kevésbé időtálló, ám elegánsabb darabot is, hogy feldobjuk vele az ünnepi asztalt. Színben is van eltérés, még mindig divatosak a színezett üvegek, amelyek egészen erőteljes színektől kezdve a pasztellig megtalálhatók.

Illusztráció

Az anyag mellett pedig a legfontosabb, hogy mire is szeretnénk használni. Ha fontos számunkra az elegancia, akkor minden italhoz (alkoholos és alkoholmenteshez egyaránt) külön-külön szettet válasszunk. Ez azonban nem csak költséges, hanem helyigényes is. Hiszen lesznek poharak, amelyeket egy évben csak egyszer szedünk elő, így az adott pillanatban nagyon jó, hogy kéznél van, azonban hosszútávon sok helyet foglal.

Illusztráció

Ha nem ragaszkodunk ahhoz, hogy pontosan kövessük az italok felszolgálására vonatkozó etikettet, akkor nagyon jó átmeneti megoldásokat választhatunk. Léteznek olyan talpaspoharak, amelyek fehér- és vörös bor felszolgálására is alkalmasak, és adott esetben (pincérek, borászok, szakértők most ne olvassák tovább) még pezsgőzéshez is használható. Egy jól megválasztott vizespohár pedig az összes alkoholmentes italhoz (üdítők, gyümölcslevek, limonádék) passzolhat.

Bögre vs. pohár

Ahogy megyünk bele az őszbe, egyre nagyobb kedvünk van egy jó forró ital elfogyasztásához. A teák, forró csokik és persze a forralt bor időszaka következik. Ezekhez kompromisszum nélkül a bögrét tudjuk csak elképzelni. De ne feledjük, hogy bögréből is van nagyon ellenálló, hőálló üveg változat, amely bár könnyedebb, mégis minden olyan tulajdonsággal bír, amivel egy klassz bögre.

Illusztráció


Kövess minket a Facebookon és nézd meg Instagram oldalunkat is. Szeretnél többet tudni a termékekről és az üzletekről? Látogass el az abrabutor.hu weboldalunkra és ami igazán tetszik, azt vedd meg weben!