Különleges hálószobák - Szeretem a jó árakat!
1016
post-template-default,single,single-post,postid-1016,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Különleges hálószobák

Már írtunk korábban arról, hogy az alvás milyen fontos szerepet tölt be az életünkben. Azonban a helyes ágy- és matracvásárláson túl van még számos olyan dolog, amely befolyásolhatja alvásunk minőségét. Az egyik ilyen pedig a környezet. Nagyon fontos, hogy olyan legyen a hálószobád, amelyben nagyszerűen tudsz lazítani, relaxálni, pihenni és persze aludni.

Extremitás a tetőfokon

A neten számos, hihetetlenül extrém hálószobára bukkantam. Őrületesen különlegesek, meghökkentők, dizájnosak. Minden tiszteletem az alkotóké. De ahogy néztem a képek sorát, nem éreztem azt, hogy ezekben nyugodtan tudnám álomra hajtani a fejem. Az ötlet nagy, viszont a végeredmény nekem kicsit idegen. Éppen ezért annyira nem is bánom, hogy jóval egyszerűbb fogásokkal is otthonossá tudjuk tenni hálószobánkat.

Forrás: archinect.com

No, de mi is kell mindehhez (természetesen az ágyon túl…)

TV mentes hálószoba

Rengeteget lehet arról olvasni, hogy nem szerencsés TV-t tenni a hálószobába. A feng shui hívei pontosan tudják, hogy eleve kerülendők hálószobában az elektromos eszközök. Ezen túlmenően segít az alvásra való ráhangolódásban a csend és a megfelelő sötétség. Ha van TV nézés közben alszol el, akkor sem a csend, sem a sötétség vagy félhomály nem valósul meg. Emellett alvás előtt célszerű a gondolatainkat is “lenyugtatni”. Valljuk be, a TV ebben sem segít. Szóval sokak szerint a TV bátran elhagyható a hálószobából. Szerinted?

Illusztráció

No, de ha nincs TV, akkor mi legyen (helyette)? Néhány klassz kiegészítő, berendezés, felszerelés, amely biztosan beválik.

Virágok minden mennyiségben

Ha szereted a szobanövényeket, a szobád fekvése is kedvező, akkor a hálószobádat is feldobhatod szobanövényekkel. Látványosak, dekorálnak és sokkal barátságosabbá teszik a környezetedet. Ha szobanövény rajongó vagy, akkor nincs is más dolgod, minthogy utánajárj milyen virágállványokkal teheted izgalmasabbá szobádat. Először is a már korábban említett, jól bevált komód tutira sikeres választás! De vannak egészen extrém megoldások virágok tárolására.

Illusztráció

Gyertyák

A gyertyák, a mutatós gyertyatartók is hamisítatlan hangulatot bizotsítanak. Akár teamécsessel, akár nagyobb gyertyákkal is igazán romantikus és intim hangulatot tudsz varázsolni “alvószobádba”.

Illusztráció

Párnák és plédek

Díszpárnákkal és takarókkal még otthonosabbá teheted ezt a helyiséget. Attól függően, hogy épp milyen hangulatban vagy, milyen korszakodat éled, a színek variációjával is újravarázsolhatod szobádat. Huzatcsere a díszpárnákon és máris megújítottad! Plédekből is lehet akár két szetted, így akár szezonálisan is variálhatsz anélkül, hogy teljes átrendezésbe kelljen belemerülnöd.

Illusztráció

Éjjeliszekrény és polc

Az ágyad körül – kényelmi szempontból – nagyon fontos egy klassz éjjeliszekrény vagy polc. Amikor már eszed ágában sincs kimászni az ágyból, akkor is a kezed ügyében tudod tartani a legfontosabb dolgokat: víz, krémek, zsebkendő, telefon és könyv. Ha jól választod meg a polcot és az éjjeliszekrényt, akkor nem kell azon aggódnod, hogy az éjszaka közepén valami olyanra lépsz, amire nem kellett volna…

Képek a hálószobában

A csupasz falak helyett válassz képeket. Ezek lehetnek festmények, dizájnképek vagy éppen családi fotók, mindegy is melyik mellett döntesz, a lényeg az, hogy ha ránézel, akkor megnyugtató legyen és jó érzéssel töltsön el. Hogy miért? Mert elalvás előtt és ébredés után is rögtön ezeket látod. Ha van egy kis ellenérzésed, akkor inkább cseréld le a képeket.

Keretek falióra

Ha egészen pici szobád van, akkor szorítkozz a praktikumokra, nélkülözhetetlen kellékekre. Ha nagyobb a tér, akkor nagyszerű bútorokkal tudod kellemessé és megnyugtatóvá varázsolni azt a helyet, amely azt szolgálja, hogy újra és újra kipihenten vágd bele a holnapba.

Illusztráció