Irodai praktikák - Szeretem a jó árakat!
1277
post-template-default,single,single-post,postid-1277,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Irodai praktikák

Sokan dolgozunk irodában, íróasztal mellett, állandó környezetben. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ne csak kényelmesen, hanem jól is érezzük magunkat akkor, amikor munkát végzünk. Általában arra nincs lehetőségünk, hogy a berendezéseket, bútorokat magunk válasszuk ki, de a közvetlen környezetünket néhány praktikával fel tudjuk dobni. A praktikák előtt azonban legyen a fókuszban a kényelem!

Kényelem az irodában

Hihetetlen, de az ülőmunka kockázatosnak minősül, hiszen a váll és a gerinc komoly terhelésnek van kitéve. Éppen ezért  egyáltalán nem mindegy, hogy milyen széket kapunk/választunk. Ha van ráhatásunk, akkor mindenképpen olyat válasszunk, amely ergonómiailag megfelel magasságunknak, súlyunknak. Amennyiben a magasság állítható, figyeljünk arra, hogy talpunk mindig a talajon legyen, megfelelő alátámasztást biztosítva testünknek. Az irodai székek mellett alternatív megoldásokat is választhatunk. Ma igen népszerű az óriás labda, az ék alakú vagy pedig a dinamikus ülőpárna. Mindegyik abban segít, hogy hosszútávon helyes testtartással üljünk, könnyítve ezzel a test terhelésén.

Irodai székek a kényelem jegyében

Minden rendben

Sokszor az íróasztal fiókjai nem elegendők az iratok, írószerek tárolására. Amennyiben ez így van, célszerű kimondottan irodai célra készített szekrények, bútorok közül választani. Hogy miért? Mert azok általában zárhatók, méretük pedig úgy van kialakítva, hogy a szabványméretű mappák és dossziék klasszul elférjenek benne. A szerkények mellett azonban választhatunk pluszban polcokat, tárolókat, amelyek nem csak praktikusak, de akár feldobják – a DOMINO szekrény esetében pedig – le is választják a teret. A DOMINO szekérny továbbá azért is jó választás, mert a kisebb polcokon képek, virágok és akár díjak, oklevelek is helyet kaphatnak.

Domino polc akár nappaliba, akár irodába

Virágok, függöny és párna

A gyertyák és lampionok – már csak munkavédelmi szempontból is – mellőzendőik, de azért nem kell minden dekorációról lemondanunk. Az irodát nagyon fel tudja dobni a virág. Napunk legnagyobb részét tényleg ott töltjük, ezért kimondottan fontos, hogy amennyire lehetséges, otthon érezzük magunkat. A cserepes virágok mellett a vágott virágok is igen látványosak és színes hangulatot varázsolnak még egy viszonylag egyszerűbb környezetbe is. Ehhez csak egy váza kell és egy kis kitérő reggel a piacra vagy a legközelebbi virágboltba. Ha van a tárgyalónkban kanapé, akkor ne feledkezzünk meg a színes párnák hangulatteremtő erejéről és arról sem, hogy egy jól megválasztott függöny is csodákra képes. (Erről már a Textilek a lakásban cikkünkben írtunk.)

ONE íróasztalok

Műanyag poharak helyett kreatív bögrék

Legyen saját bögréd! Az is egy kalssz megoldás, ha otthonról viszel magaddal egy kedvencet, de helyben is készíthettek, amely akár csapatépítőnek sem utolsó. Nincs más dolgotok, mint beszerezni egyszínű bögréket és porcelánfestésre alkalmas filceket (kézműves boltokban egész széles a kínálat). Ha nincs ötletetek, akkor a neten számos egyszerű ábra is található, de már az is bőven elegendő, ha egy névre szóló sorozatot gyártotok. Ha a bögrefestés jól sikerül, akkor minden kávénál eszetekben jut majd, így akarva-akaratlan vidámságot varázsol a munkaidőbe. Van kedved kipróbálni?

Ezzel a néhány praktikával feldobhatod munkakörnyezetedet és kényelmesebbé teheted az ott töltött időt.


Kövess minket a Facebookon és nézd meg Instagram oldalunkat is. Szeretnél többet tudni a termékekről és az üzletekről? Látogass el az abrabutor.hu weboldalunkra és ami igazán tetszik, azt vedd meg weben!