Íróasztalok gyerekszobába - Szeretem a jó árakat!
1128
post-template-default,single,single-post,postid-1128,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Íróasztalok gyerekszobába

Tudjuk, hogy az íróasztalok kiválasztása nagyon nagy körültekintést igényel. Nem elegendő az, hogy méretre, stílusban illeszkedjen a szobához, számos más tényezőt is figyelembe kell venni. Ezek közül a legfontosabb, hiszen gyermekünk az idő előrehaladtával egyre több időt tölt az asztalnál, a kényelem és az ergonómia. Mire figyeljünk?

Válassz jó íróasztalt!

Az ergonómiai tényezők figyelembe vétele talán fontosabb, mint maga az asztal. Ügyelj mindig arra, hogy a gyermek lába a földön legyen, megfelelően tudjon támaszkodni és könyökmagasságban érje fel az aztalt. Az első években előfordulhat, hogy minden asztal egy kicsit “nagy”. Ilyenkor válasszunk olyan széket, amelynek magassága állítható. És hogy teljes legyen a kényelem egy sámlit vagy fellépőt lehet a kisebbek talpa alá tenni, így azt is meg tudjuk oldani, hogy a lába ne a levegőben lógjon.

Forgószék és íróasztal

Miért is fontos ez?

Ebben az időszakban kezdenek el a gyerekek az állandó mozgásból a sok-sok ücsörgésbe átszokni. Felnőttként sokan tapasztaltuk már, hogy az ülő munka milyen problémákat okozhat. Azonban ha most megtanulják a helyes tartást, akkor nem csak jobban viselik a kevesebb mozgással járó életformát, hanem nagyobb eséllyel szokják azt meg és alkalmazzák később is.

Blanc irodai termékcsalád

Mire figyeljünk még íróasztal választásnál?

Ha megtaláltuk a kényelmes magasságú írószatalt, akkor még azt se tévesszük szem elől, hogy annak bizony strapabírónak is kell lennie. Jó esetben napi szolgálatot tesz, sok füzetnek, könyvnek ad helyet. A fiókos és ajtós kivitelek közül bőven van választék. Méret tekintetében pedig ha nincs olyan nagy helyünk a lakásban, hogy egy óriás asztal elférjen, akkor polcokkal egészíthetjük ki a pakolásra szolgáló helyet. Elég sok olyan íróasztal létezik a piacon, amelyhez stílusban és formában passzoló polcot választhatunk.

Nino bútorok

Így a kényelmen túl a dizájn is előtérbe kerülhet, ami azért fontos, mert az íróasztalt és annak környékét érdemes úgy megálmodni, hogy gyermekünk szívesen töltse ott a tanulásra fordított időt. Mert hát valljuk be sokszor a tanulás nyűg, de azért örömöt is tud okozni, főleg, ha a környezet és az eszközök szerethetők körülöttünk.

Kövess bennünket a Facebook-on és az Instagramon!