5 dolog, amiért a tavasz imádnivaló - Szeretem a jó árakat!
1254
post-template-default,single,single-post,postid-1254,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

5 dolog, amiért a tavasz imádnivaló

A tavasz imádnivaló! A hideg, sötét télből a kivezető út, ami már a nyárba visz. Hangulatos, vidám, lendületes időszak az életünkben. Ilyenkor kerül sor a tavaszi nagytakarításra, szelektálásra, és persze az újdonságok beszerzésére. A téli színvilágot felváltják a vidám, színes árnyalatok és a takarók helyett előtérbe kerülnek a párnák, kerti kellékek, lampionok és persze a vázák. Nézzük meg mi is az az 5 dolog, amit igazán szeretni lehet benne függetlenül attól, hogy városban vagy faluban, kertes házban vagy éppen társasházban élünk.

Hosszú, tavaszi délutánok

A tél végeztével az egyik legjobb dolog, hogy sokkal világosabb időszak köszönt ránk. A délutánok szinte “elnyúlnak”, így aztán még munka után is van arra lehetőségünk, hogy egy kis időt a szabadban töltsünk. Nincs is más teendőnk, mint akár a kertünkbe vagy egy közeli parkba kiválasztani egy nyugodt kis helyet és élvezni a madárcsicsergést, a rügyező bokrok friss illatát, és persze a napfényt, amely kellő elővigyázatosság mellett, nagyon fontos tényező az életünkben.

Limonádéidőszak kezdete

Ha nagyvárosban élünk és a városi zsongást nehéz magunk mögött hagyni, akkor a megújuló természet szépségét egy friss limonádé vagy egy klassz jegeskávé is pótolni tudja. Nincs is annál jobb, amikor egy fárasztó nap után a pincér felteszi nekünk a kérdést, hogy bodzás, citromos vagy éppen epres limonádét szeretnénk-e elfogyasztani. Amikor hideg üdítőre vágyunk, az már azt jelenti, hogy a hőmérséklet igencsak felkúszott, így éppen itt az ideje, hogy egy kerthelyiségben meglepjük magunkat egy klassz frissítővel. Ha még mellé egy jó barát vagy családtag is csatlakozik, akkor pedig már teljes az élmény!

 

A frissítő bodzaszörp

A tavasz egyik ikonikus virága a bodza. Évről évre egyre népszerűbb a bodzaszörp és mind többen döntenek úgy, hogy házilag is megpróbálják elkészíteni. Receptek garmadát találjuk meg a neted, de van, aki a nagyi hagyományos módszerére esküszik. A lényeg, hogy a töménytelen cukor kihagyhatatlan, a citrom még frissebbé teszi, de ha bátor vagy kiegészítheted az ízvilágot mentával vagy akár lime-mal is.

Sőt, könnyű fröccsök kiegészítője is lehet egy ujjnyi bodzaszörp. Praktikusan gondolkodók pedig jégkockaként fagyasztják le a szörpöt, így a hűtés és az ízesítés egyetlen pillanat alatt megoldott!

 

Virágok a láthatáron

A tavasz egyik legnagyobb ajándéka, hogy bárhová nézünk, virágokat látunk. Muskátliimádók kánaánja ez az időszak, hiszen már el lehet őket ültetni és napról-napra gyönyörködni lehet abban, ahogy fejlődnek, növekednek. Ráadásul muskátlit – vagy bármilyen balkon növényt – bárki ültethet, akinek van ablaka, ablakpárkánya, ehhez még erkély sem feltétlenül szükséges. Hihetetlen nagy öröm, ahogy virágba borítják környezetünket.

Bár vannak, akik a muskátliért annyira nincsenek oda, ők ezer más kedves virágból válogathatnak. Hála a nagy kínálatnak még ha árnyékosabb részen is van ablakunk, teraszunk, akkor is találunk olyan növényt, amely megfelelő számunkra. Virágok helyett egyébként fűszernövényeket is lehet kültéri cserépbe ültetni, nagyon szépen fejlődnek és az odaadó törődést garantáltan meghálálják!

 

Tavaszi zsongás a szabadban

Tavasszal mindenkinek több kedve van a szabadidős tevékenységekhez is. A bicikliutak, kirándulóhelyek megtelnek, amitől olyan érzésünk támad, hogy nekünk is menni kell! Ha az idő koranyárira fordul, akkor a vízpart is jó választás, aki azonban kevésbé szereti a strandot, annak mindig ott a természet. Szerencsére az ország bármely részén is élünk, csodálatos kirándulóhelyet biztosan találunk. A parkok, tisztások kimondottan alkalmasak piknikezésre, akár szabadtéri sütésre, de ha aktív pihenésre vágyunk, akkor még a tollasütő is előkerülhet a hátizsákból.

Nem kérdés, ebben az időszakban bőven van mit csinálni, de ha csak pihenni szeretnénk, az is megengedett, hiszen a tavasz azért megviseli szervezetünket. A lényeg, hogy amikor csak lehet, válasszuk a friss levegőt!

 


Kövess minket a Facebookon és nézd meg Instagram oldalunkat is. Szeretnél többet tudni a termékekről és az üzletekről? Látogass el az abrabutor.hu weboldalunkra és ami igazán tetszik, azt vedd meg weben!