Húsvéti hangulatban - Szeretem a jó árakat!
1177
post-template-default,single,single-post,postid-1177,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Húsvéti hangulatban

A tavasz hirtelen köszöntött be. A várva-várt napsütés nem csak fényt, hanem energiát és jókedvet hozott a hétköznapokba. A koratavaszi hangulathoz szerevesen hozzákapcsolódik egyik legnagyobb ünnepünk: a húsvét. Neked mi jut róla eszedbe?

A húsvét a karácsony mellett legnagyobb vallási és persze családi ünnepünk. Mozgóünnepnek hívják, hiszen minden évben más dátumra esik, összefügg a tavaszi napfordulóval. Ma már a vasárnap és hétfő mellett a hétvégét megelőző nagypéntek is munkaszüneti nap, így 4 szabad nap áll előttünk.

Nekem hagyományosan a húsvét a tavaszi színekkel, a kicsit csípős, de már napsütéses időjárással, kirándulással jár együtt. A megújuló természet, a rügyező fák, a barka és az itt-ott sárgálló aranyeső egyértelműen jelzik: itt valami új készül.

Virágok mindenütt

A tavaszi virágok már nem csak a virágüzletben, hanem a természetben is megjelennek. Az ibolya lassan elvirágzik, a nárcisz, a tulipán és a gyöngyvirág mellett megjelenik a liliom és az írisz is. Akarva-akaratlan megújulás, szín és energia uralja környezetünket és persze otthonunkat is.

A vágott virágok az ünnepi asztal díszei lehetnek, ha pedig van kertünk, akkor egy kis szerencsével már gyönyörködhetünk a frissen kibújt színes, hangulatos, zsenge virágokban.

Friss reggeli, könnyed hangulat

A húsvéti reggelik szinte páratlanok: az elmaradhatatlan sonka mellé már ízes retek, újhagyma és persze torma is kerül. A főtt tojás pedig kötelező elem, valljuk be az ünnep végére már inkább kényszerből, mint élvezetből esszük, de akkor is része az ünnepnek. Egyébként a zöldségek is a harsány színeket, a megújulást szimbolizálják.

Átvisszük a karácsonyból

És hogy egy kicsit a praktikára kitréjünk, bizony sok dolog van, amit a karácsonyi kellékekből a tavaszi dekorációba emelhetsz. Ha van egy jó adventi koszorú alapod, ami szalmából vagy vesszőből készült, nincs más dolgod, mint a csillogó díszeket tavaszi hangulatú, színes elemekkel helyettesíted. Asztali dísz is lehet, de ajtóra is kitehetsz olyan változatot, amely könnyű.

A vesszőkoszorút barkával vagy selyem aranyesővel dekorálva nagyszerű alapot kaphatsz. Az izzósor is segítségedre lehet, ha még nem raktad el nagyon messzire. Egy hagyományos izzósor minden elemére egy-egy kisméretű papírkapszlit teszel – akár színeset – akkor a karácsonyi izzósorból máris tavaszi hangulatú lampionsort varázsoltál.

Azt pedig szinte említeni sem kell, hogy a gyertyák ilyenkor is az ünnepi dekoráció nélkülözhetetlen kellékei!

Neked van valamilyen személyes kedvenced? Van, amit évről-évre előveszel a szerkény mélyéről mert sokat jelent?


Kövess minket a Facebookon és nézd meg Instagram oldalunkat is. Szeretnél többet tudni a termékekről és az üzletekről? Látogass el az abrabutor.hu weboldalra!