Fókuszban az étkezés - Szeretem a jó árakat!
1160
post-template-default,single,single-post,postid-1160,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Fókuszban az étkezés

Az étkezés napi rutinunk része – nélkülözhetetlen, szükséges. De miért ne lehetne minden egyes étkezés ünnep? Csak egy kis odafigyelés, néhány apró kiegészítő és máris kellesebbé teheted akár a hétköznapok étkezéseit is. Nem kell nagy családi összejövetel vagy világraszóló lakoma ahhoz, hogy minden nap egy kicsit különleges legyen.

Reggeli kávé, mintha nyaralnál

Ha kávéimádó vagy, akkor nem nagyon kell hangsúlyozni, hogy a frissen őrölt kávé illatánál és ízénél kevés csodálatosabb dolog van. Na, lehet hogy túlzok, az azonban nem túlzás, hogy akár Te is varázsolhatsz egy kis kávézót otthonodba. Néhány egyszerű trükkel máris a legjobb café-ban érezheted magad:

– egy kis aprósütemény,
– elegáns, az ízlésednek tetsző bögre (nem repedt, nem csorbult)
– egyszerű, kézi tejhabosító – főleg, ha cappucchino rajongó vagy,
– fahéj, szerecsendió, esetleg szegfűszeg.

Ha pedig tényleg profin akarod csinálni, akkor átlátszó bögre – mert igenis a csíkos kávé reális dolog – és egy kedves kis tálca.

Persze, legalább 2 perccel több időt kell szánnod az előkészületekre, de mégiscsak kávézót varázsoltál a konyhádból!

Szalvéták és terítők

A hétköznapokban gyakran megfeledkezünk erről a kettő kellékről. Pedig nagyon nagy jenetősségük van: mindegyikkel hangulatot tudsz teremteni és igazán egyszerűen stílust tudsz váltani.

Abra Bútor – étkezők

Ha éppen egy visszafogott, egyszerű ebédhez van kedved, akkor válassz egy egyszerű de kedves terítőt. Pl. színes pöttyöst, virágmintást vagy a jól bevált kockás verziót. Otthonossá, ugyanakkor vidámmá teheted a konyhádat. A szalvétát pedig a terítékhez kell igazítanod.

Abra Bútor – étkezők

Előnyös, ha van 2-3 féle szalvétád otthon, egyszínű és merészebb, mert akkor biztosan találsz megfelelőt. Környezeted pedig garantáltan elájul a gyors stílusváltástól.

Vacsora, az est fénypontja

Hat után semmit? Vagy éppen ilyenkor van együtt a család? Ez nagyon változó, de ilyenkor is érdemes egy-két praktikát bedobnod. A gyertya vagy egy asztali dísz máris ünnepi hangulatot varázsol az asztalra. És ha a körítés megvan, akkor jobban ízlik az étel is és a családi beszélgetések is könnyebben kibontakoznak.

Nyolc után…

Nem marad más, mint egy forró tea, forrócsoki, kakaó merészebbeknek pedig egy pohár bor. Hogy mi a titka az eleganciának? Legyen az italhoz illő szép, szeretnivaló poharad. Nem a régi, repedt, csorba változat, hanem egy tökéletes, új. Csak azért, mert megérdemled!