Felkészülés a szabadságra - Szeretem a jó árakat!
1299
post-template-default,single,single-post,postid-1299,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Felkészülés a szabadságra

Júniusban már időszerű a szabadságra összpontosítani. Hamarosan véget ér a tanév, így a gyerekeknek is szükségük van kikapcsolódásra. A jól megérdemelt pihenőidőben általában elutazunk, de ha otthon kell maradni, akkor is érdemes olyan aktivitásokon gondolkodni, amelyet a hétköznapokban nem engedhetünk meg magunknak vagy nincs rá lehetőségünk. A nyaralás, a szabadság akkor lesz igazán élvezetes, ha kellően felkészülünk, mert akkor a kedvezőtlen időjárás sem tud kizökkenteni bennünket és koncentrálhatunk a legfontosabbra: kikapcsolódásra. Összegyűjtöttünk néhány dolgot, amely fontos az előkészületek során.

Védelem a nappal szemben

A napsütés a legklasszabb dolog az egész évben! Szinte észre sem vesszük, de garantáltan jobb a hangulatunk, ha az időjárás is szép, világos vesz minket körül. A tavasz már a hosszabb nappalokkal feldob bennünket, nyáron pedig ez teszi teljessé és feledhetetlenné az estéket. Azonban soha ne feledkezzünk meg a megfelelő védelemről, hiszen a nap káros sugarai bőrünket komolyan veszélyezteti. Érdemes betartani azt, amit a mediterrán vidékeken oly’ régóta meg lehet figyelni: délben pihi. A sziesztaidő nem véletlenül alakult ki, az pontosan az az intervallum, amikor nem tanácsos kint tartózkodni. Ha tehetjük – már pedig talán a nyaraláson/szabadságon erre van lehetőségünk, ilyenkor inkább hűsöljünk a szobában. Ha pedig eljön a napozás ideje, akkor mindig legyen nálunk megfelelő fényvédő faktorú és a bőrünkhöz leginkább passzoló naptej!

Illusztráció – forrás: unsplash.com

Frissítő finomságok

A nyári hőségben jégbe hűtött italok vagy gyümölcsök is igazi felüdülést tudnak nyújtani. A hangulatos tálalás kimondottan fontos, hiszen az egyedi látvánnyal magadat is kényeztetni tudod. Dobd fel színes papíresernyőkkel, mini lampionokkal, csillogó pálmafával vagy színes szívószálakkal. Különféle formájú jeget gyümölcsléből is készíthetsz, így tényleg ízletes marad az üdítő. A szilikon jégkocka készítőkből pedig végtelen sok formát és méretet találsz. De egy jópofa csokidesszertes tálca is megteszi, ha tényleg egyedire vágysz. Szilikonból egyébként fagyiformák is vannak, ha aprítasz gyümölcsöt, garantáltan egészséges hűsítőt kapsz végeredményül.

Illusztráció – forrás: unsplash.com

Teremts hangulatot!

A gyertya vagy egy klassz lampionsor az otthonodat is újjá varázsolhatja, így ha nem tudsz elutazni, akkor is csempészhetsz egy kis ünnepit a környezetedbe. Akár otthon, akár más helyen töltöd szabadságodat, nagyon fontos, hogy megteremtsd magad körül a megfelelő, nyugodt hangulatot. Az este fénypontja lehet egy jó pohár bor vagy fröccs, ami akkor az igazi, ha szép, elegáns pohárból fogyasztod. Hidd el, hogy a lelkednek nagyon jót tesz, ha a kellő körítéssel kényezteted magad. Mert úgy a frissítőnek is más az íze.

Illusztráció – forrás: unsplash.com

Hűvösebb estékre

Előfordul, hogy bár az időjárás nap közben kedvező, estére lehűl a levegő. A kardigán, pulóver mellett jó, ha kéznél van egy polártakaró, mert akkor nem kell lemondanod az éjszakába nyúló csevegésekről. Nincs is annál rosszabb, mint amikor azért nem tudod követni a társaság hangulatát, mert csak arra tudsz gondolni, hogy fázol. Ilyenkor csak magadra teríted a takarót és máris élvezheted tovább a társaság beszélgetését. Amiről semmiképpen se feledkezz meg, az a szunyogriasztó! Nagyon kellemetlen, ha a csípések vonják el a figyelmedet. Ráadásul azok még másnap is bosszúságot okoznak. Választhatsz füstölőt, konnektrba helyezhető riasztóberendezést, speciális gyertyát és permetet is. Lényeg, hogy már bevásárláskor jusson eszedbe, hogy este szükség lehet rá!

Illusztráció – forrás: unsplash.com

 

Akár el tudsz utazni, akár nem, engedd meg magadnak a szabadság alatt a kényeztetést. Kényeztesd párodat, gyerekeidet és Te is fogadd el a hétköznapokból kiszakító gesztusokat. Valójában nem kell feltétlenül pálmafa és tengerpart. Egy-egy ráérős beszélgetés, éjszakába nyúló borozás, egy grillvacsora vagy fagyizás mind-mind kiragadnak a valóságból és néhány órára tényleg szabaddá tesznek. Engedd meg magadnak, hogy aztán legyen elég energiád és jó kedved a folytatáshoz. A pihenés mindenkinek jár, Te sem vagy kivétel!


Kövess minket a Facebookon és nézd meg Instagram oldalunkat is. Szeretnél többet tudni a termékekről és az üzletekről? Látogass el az abrabutor.hu weboldalunkra és ami igazán tetszik, azt vedd meg weben!