Extrém medencék - Szeretem a jó árakat!
1319
post-template-default,single,single-post,postid-1319,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Extrém medencék

Tény és való, hogy igen fura nyarunk van: májusban szinte júliusi időjárást élhettünk át, míg most nem sok strandidőben volt részünk. De azért bízzunk abban, hogy lesz lehetőségünk még bőven strandolni. Vizpart? Vagy inkább medence? Te melyikre szavazol? Amit cikkünkben megmutatunk, az egyértelműen medence. Na, de milyenek!? Ovális, négyszög alakú, amorf… de még ezeken túl is vannak formák és stílusok, összegyűjtöttünk néhány igazán extrém változatot.

 

Egy kis zene a medencében

Szereted a zenét? Vagy szereted a strandot? Vagy a kettőt egyszerre? Akkor a gitár alakú medence biztosan tetszeni fog. Az alakján túl még az is klassz benne, hogy a húrok, a hangszedők és még a jack aljzat is kidolgozásra került – a medence aljára festve. Így aztán nem kérdés, hogy mi volt a célja a megrendelőnek, Garry McBurney-nek, aki egy gitárgyűjtő: egy olyan medencét szeretett volna, amely igazán rá jellemző. Ráadásul nem csak a formára adott ötletet, mikor megrendelte a kivitelezést, hanem azt szerette volna, hogy ha ez a Les Paul Custom replikája lenne. Úgyhogy a festésnél arra is ügyelni kellett, hogy minden stimmeljen az eredeti gitárral. Mit szólsz hozzá?

Forrás: Gitár alakú medence

Természetes medence

Nem csak a zenerajongóknak, a természetrajongóknak is itt egy különleges forma. Az alkotók itt a természetközelséget akarták kombinálni a hagyományos medence sterilitásával. A széleken kialakított külön kis részek tóra emlékeztetnek, míg a vízesés tényleg meséssé teszi a kompozíciót. A kiülőket és a magaslatokat sziklára emlékeztető formákkal oldották meg, így akár a tengerparton is képzelhetjük magunkat, miközben a medence adta komfortot (fűthető és cserélhető víz) is élvezhetjük. A parton lévő növények is a természetközelséget szimbolizálják.

Forrás: természetes megoldások

Ókori hangulat

Az ókori görög hangulat és stílus nagyon sok embert lenyűgöz. A Kaliforniában található Hearst Kastély egyik különlegessége ez az ókori hangulatú medence, amelynek látványvilágát a partján helyet kapott templomokra emlékeztető mesterséges romok tesznek teljessé. A gitármedencéhez hasonlóan itt is komoly szerep jut a festésnek, amely az archaikus kor motívumait viseli magán. Itt egy fürdőzéskor mindannyian egy görög poliszban képzelhetjük magunkat, ami biztosan exkluzív élmény!

Forrás: 20 különleges medence

Bárpult a medencében

Mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a rexaláló fürdőzést egy klassz koktél vagy kávé csak tökéletesíteni tudja. A Maui-ban található Four Season Hotel dizájnerei arra is gondoltak, hogy ha valakinek nincs kedve felfüggesztenie a fürdőzést egy ital kedvéért, akkor ne kelljen lemondania egyikről sem. A bárpult és a bárszékek mind-mind a medencében kapnak helyet. És ha ez kevés lenne, akkor az ital elfogyasztása után (vagy közben), TV-t is lehet nézni és víz alatti zenét is lehet hallgatni a medencében. Mi több kellhet még?

Forrás: 20 különleges medence

 

Nálunk a gitár alakú és az ókori hangulatú medence vetekszik… Neked melyik jött be leginkább?


Kövess minket a Facebookon és nézd meg Instagram oldalunkat is. Szeretnél többet tudni a termékekről és az üzletekről? Látogass el az abrabutor.hu weboldalunkra és ami igazán tetszik, azt vedd meg weben!