Étkezők és dekorációk - Szeretem a jó árakat!
1004
post-template-default,single,single-post,postid-1004,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Étkezők és dekorációk

A karácsony közeledtével a lakásdekorációs kellékek is előtérbe kerülnek. El sem tudom képzelni, hogy van olyan család, ahol nincs egyetlen karácsonyi kellék sem. Így hát mindannyian kicsit az ünnep forgatagába kerülünk és november végén már tervezgetjük, hogy idén milyen szín, milyen stílus uralja a karácsonyt. Lakásaink többsége azonban nem igazán alkalmas arra, hogy sok-sok szett dekorációt tároljunk, amelyeket évről-évre elő tudunk szedni variálva ezzel a hangulatot és a “csomagolást”. Éppen ezért némi fortélyra, néhány karácsonyi dekorációs kellékre van csak szükségünk ahhoz, hogy a már meglévő eszközeinket “áthangoljuk”.

Íme néhány tipp, amelyhez az alapokat az ABRA Bútorban meg tudod vásárolni.

Bukszusgömb a karácsony szolgálatában

A 15 cm átmérőjű BASIC bukszusgömb zöld színével nélkülözhetetlen kelléke lehet egy asztali dekorációnak. Ha az egyszerűbb utat választjuk, akkor semmi más dolgunk nincs, minthogy a kiválasztott színű szállal (arany, ezüst, esetleg piros vagy kék) kidekoráljuk. A vékony “aranyhajat” csak körbe kell tekerni a gömbön és máris átveszi a karácsonyi hangulatot.

Ha több időnk és kedvünk van, akkor pedig az aranyhaj helyett vagy azt kiegészítve apró gömböket vagy vékony girlandot is átfuttathatunk rajta.

Mivel a natúr színvilágnak és natúr dekorációnak továbbra is nagy divatja van, így szárított narancs- és citromgerezdekkel, csillagánizzsal és fahéj ruddal is dekorálhatjuk a gömböt. Lehet venni kicsi dekortobozokat, amelyek szintén jól mutatnak. Ha ezt a verziót választjuk, akkor elképzelhető, hogy szükségünk van ragasztópisztolyra a rögzítéshez, így a bukszusgömb állandó dekorációt kaphat, a végeredmény azonban kimondottan tartósabb lesz.

Gyertyák minden mennyiségben

A bukszusgömb mellett nagyon nagy kedvenc a dekorációs kellékek között az egészen egyszerű BASIC gömb gyertyatartó. Hogy miért? Mert ezt is lehet üvegfestékkel, csillámlakkal dekorálni. Akár alakzatokat (csillag, csengetyű, szív vagy név) festhetünk az oldalára és így a dekoráción túl egy névre szóló, egyedi ajándékot is el tudunk készíteni.

Ha négy gyertyatartót rakunk egy tálcára és némi fenyőággal körberakjuk, akár adventi koszorúként is funkcionálhat. A variációs lehetőségnek itt is csak képzeletünk szab határt.

Váza és a karácsony

Az 50 és 70 cm-es BASIC vázák nem csak asztalidíszként, hanem egy üresebb sarokban, komód tetején is jól mutatnak. Semmi mást nem kell tenned, mint kiüríted (ha éppen idényjellegű virágok, dekorációk voltak benne, azt most tedd félre) és jól megtömöd: üveggömbökkel, fenyőággal, arany/ezüstszálakkal, esetleg girlanddal. Végül pedig ha van fényfüzéred, azt is belerakhatod, úgy aztán igazán csillogós, fényűző dekorációt készítettél. Ennek is a legnagyobb előnye, hogy karácsony után a vázát újra az évszaknak megfelelően tudod használni.

Mi kerülhet még az étkezőasztalra?

Ha pedig az étkezőasztalra gondolunk, akkor a “kötelező” kellékeket is karácsonyba tudod öltöztetni. Az étkészletet elegendő átkötni egy karácsonyi hangulatú szalaggal, ami színben passzol pl. a feldiszített bukszusgömbre. A szalvétával is tudsz játszani: akár maradhatsz az egészen egyszerű, fehér változatnál, amelyet az étkészlethez hasonlóan oraganzaszalaggal vagy csillogós szálakkal tudsz átkötni.