Emlékek a lakásban - Szeretem a jó árakat!
1433
post-template-default,single,single-post,postid-1433,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Emlékek a lakásban

Nincs két egyforma lakás, nincs két egyforma otthon. Ez még akkor is igaz, ha egy lakótelepen élünk látszólag teljesen egyforma házakban. A lakást ugyanis formálják a berendezések, a színek, az illatok és persze a sok-sok emlék, amely az évek során gyűlik össze körülöttünk. Neked vannak kedvenceid?

Apró mozzanatok, apró emlékek

Sosem felejtem el azt a lépcsőházat, azt a lakást, amelyben nagymamám lakott. A hagyományos faparketta ropogásáról mindig ő jut eszembe. Még a fülemben van a spájzajtó nyikorgása is, ami csak az ő otthonára volt jellemző. És akkor még nem említettem azt a sok-sok (ma már lakásdekorációnak vagy kiegészítőnek nevezett) nippet, amelyek meghatározták a nappaliját. Emlékek, tárgyak, képek múltról, családról. Sok apróság, amitől otthonunk nem csak egyedi, hanem szerethető is lesz.

Illusztráció

Képek minden mennyiségben

Emlékeink fő forrását a képek jelentik. Fotók, amelyek szép, nehéz vagy éppen igen emlékezetes pillanatot elevenítenek fel. Képek, amelyek erőt és energiát adnak akkor is, amikor éppen padlón vagyunk vagy a hétköznapi rohanásban nem úgy szólunk egymáshoz, ahogy kellene. Egy jól sikerült fotó ugyanis mindig segít abban, hogy átértékeljük a jelent és távlatokban lássuk meg: az élet csodaszép.

A fotókat a keret is meghatározza, amelyből már bőven akad kínálat. Van, aki az egész egyszerű üveglapra, vagy vékony, egyszínű keretre esküzik. Ilyenkor a fókusz tényleg a képen van és a dekoráció is maga a fotó. Azonban ez csak a kiindulás, a választék végtelen: szélesebb keretek, megformázott minták, 3D-s figurák és csiptetős fényképtartók… sorolhatnám, tényleg csak a képzelet szab határt. Egyébként a képek és/vagy a keretek variálásával teljesen új köntösbe öltöztethetjük otthonunkat is: a színek és a stílus meghatározó, akár évszakhoz, ünnepekhez is lehet igazodni, így a fotók lényegében a szezonális dekorációkat egészítik ki.

Illusztráció

És ha már képek, eddig csak a fotókról szóltunk, de akár egy klassz naptár kedves képeit is bekeretezhetjük vagy egy nagyon tetsző képeslap is kaphat egy kisebb keretet és máris utazásos élmények vesznek bennünket körül. Így vagy vágyott tájak vagy nagyszerű emlékek dominálnak. A képeknél pedig még szóba jöhetnek a festmények is, amelyek az amatőr, naív alkotásoktól a műalkotásokig terjedhetnek, így az anyagi vonzatuk is meglehetősen különböző. Egy biztos: mindegyikhez társul valamilyen sztori, vagy egy személy, akitől kaptuk és máris sokkal-sokkal értékesebb lehet számunkra annál, mint amekkora értéket valójában képvisel.

Szezonális dekorációk

Ma már nagyon sok kiegészítő közül választhatunk, amelyek segítségével a megfelelő ünnepre vagy évszakhoz igazítva variálhatjuk közvetlen környezetünket. Erről már korábban is írtunk, itt. Sokszor ezeket a kiegészítőket mi magunk vásároljuk, de van, hogy ajándékba kapjuk – ami megint meghatározza számunkra a fontosságát, jelentőségét, még értékesebb és szerethetőbb lesz számunkra.

Illusztráció

Bútor és emlék

Az apró dekorációkon túl bútorok, berendezések is lehetnek emlékezetesek számunkra. Van, ami azért, mert régóta lakásunkban van, van ami azért, mert családtagtól kaptuk. Van, amelyiknél a vásárlás körülménye volt emlékezetes és bizony van olyan, ahol az összeszerelés vagy felcipelés marad örök emlék.

Illusztráció

Érdekes, ahogy minden tárgyhoz kötődik valami vagy valaki. Meghatározzák otthonunkat, meghatározzák azt, hogy milyen stílusban, hangulatban élünk. Fontos szerepet játszanak életünkben, teljessé, egyedivé teszik a lakást. Legtöbbjük sokszor pótolhatatlan és szeretnivaló. És ettől lesz a lakásban való lomtalanítás, rendrakás, szortírozás és rendezés is olyan bonyolult… de ez már egy másik téma.


Kövess minket a Facebookon és nézd meg Instagram oldalunkat is. Szeretnél többet tudni a termékekről és az üzletekről? Látogass el az abrabutor.hu weboldalunkra és ami igazán tetszik, azt vedd meg weben!