Együtt a család - Szeretem a jó árakat!
1137
post-template-default,single,single-post,postid-1137,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Együtt a család

Nincs is annál jobb, mint amikor este, egy húzós nap után végre együtt a család. Valljuk be a hétköznapjaink igencsak zsúfoltak, így aztán tényleg van olyan, amikor szinte alig jut idő egymásra, pedig talán a legnagyobb feltöltődést szeretteink tudják adni számunkra. Gondoltad volna, hogy lakásunk berendezése is meghatározhatja, hogy mennyi időt töltünk egy légtérben?

Hol van a kanapé?

El tudod képzleni, hogy egy nappaliban csak egy kisebb – pl. két személy számára kényelmes – kanapé van és mondjuk még két teljesen különálló fotel a szoba egy-egy sarkába. Ez a berendezési forma egészen gyakori, azonban egyértelműen hozza magával azt, ha mindenki választ magának egy helyet, igen távol leszünk egymástól és pl. a dohányzóasztaltól is.

Kanapét a központba!

Azért, mert mennél nagyobb a távolság, annál valószínűbb, hogy nem csak térben, hanem a beszélgetésben is eltávolodunk egymástól. Ha inni vagy rágcsálni szeretnénk, akkor bizony oda kell mennünk az asztalhoz, hogy elérjük ami rajta van. Így aztán vagy amiatt van hiányérzetünk, hogy pl. szomjasak vagyunk vagy amiatt, hogy ott állunk az asztal mellett, de nem tudunk letelepedni.

Ezt még tetézi az, hogy ha vendégek érkeznek: hiába pakolsz ki ezt-azt az asztalra, figyeld meg, hogy aki távolabb ül nem fog annyit fogyasztani. (Ami persze jó is lehet, de általában ha vendégeket hívunk nem az a cél…)

Klucstényező: otthonosság

Bármilyen lakásod is van, bármilyen költségvetést is tudsz szánni a berendezésére, az egyik legfontosabb tényező, hogy mindenképpen otthonos legyen. De mi is kell ahhoz, hogy otthonná tudd varázsolni lakásodat? Kevesbb, mint gondolnád. Nem, nincs szükség top lakberendezőre, nem, egyáltalán nem biztos, hogy a prémium bútorok biztosítják ezt számodra, hanem Te magad és azok az emberek, akik veled élnek.

A lakásod ugyanis pontosan attól lesz otthonos, hogy Te jól érzed-e benne magad!

És hát vehetsz dizájnbútorokat hatalmas összegekért, ha számodra az nem konfortos, akkor bizony nem biztos, hogy jól jársz vele.

Mire figyelj?

Elsősorban – természetesen a lakás adottságain túl – arra érdemes figyelned, hogy mit szeretsz magad körül. Szereted a világos nagy tereket? Vagy éppen a kis zegzugos, félhomályban tudsz relaxálni?

Ahol összejövünk…

Már korábban írtunk arról, hogy a kanapé bizony lehet lakásunk központi eleme. Hogy miért? Mert ott mindenki jól elfér, mindenkinek jut kényelmes hely ízlése és elképzelése szerint. Egy sarokkanapén egy négytagú család is elfér, még akkor is ha van, aki szívesen ledőlne… Kicsit el is tudunk távolodni egymástól, de a közelség is nagyszerűen megoldható. Ha pedig a kanapén összegyűlt a család, akkor a közös beszélgetés egyenesen elkerülhetetlen!

LIMONE sarokkanapé

Az sem baj, ha egyikünk olvas, a másik a telefonját nézegeti, a harmadik pedig a tévét babrálja. Ilyen közelségben ugyanis jó esetben elkerülhetetlen, hogy egymásra nézzünk, egymásra mosolyogjunk, váltsunk néhány szót. Ha pedig beindulunk, akkor szinte lehetetlen leállni.

LIMONE sarokkanapé – kinyitva

A jól berendezett szoba tehát a család összehúzó ereje is lehet. Szinte adja magát, hogy ott üljünk le, nem kell más helyiséget keresni, ha kényelemre vágyunk, de közben úgy is elférünk, hogy nem zavarjuk egymást.


Kövess minket a Facebookon és nézd meg Instagram oldalunkat is. Szeretnél többet tudni a termékekről és az üzletekről? Látogass el az abrabutor.hu weboldalra!