Adventi koszorú - itt az idő! - Szeretem a jó árakat!
1505
post-template-default,single,single-post,postid-1505,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Adventi koszorú – itt az idő!

Jövő héten vasárnap már meggyújthatjuk az első gyertyát. Éppen ezért itt az ideje koszorút készíteni, vagy a tavalyi koszorút felfrissíteni. Idén a piros és arany kombináció újra nagy kedvenc, de az sem baj, hogy ha olyan színeket választasz, amelyek otthonoddal harmonizálnak. Néhány tippet adunk, amellyel klassz koszorút készíthetsz!

Adventi koszorú alapok

Mint mindent, ezt is érdemes az alapoknál kezdeni. Manapság rengeteg verzióból választhatunk. A fenyőág alapokat szépen lassan leváltották a tartósabb változatok: szalma, fa, műanyag vagy fém. Ezeknek az előnye, hogy nem potyog, de ha mégiscsak a természetközeli megoldások tetszenek, akkor is van közöttük alternatíva. Sőt, bármelyik alapot kombinálhatjuk friss fenyővel, ha mégis ragaszkodunk hozzá. Akik bevállalósak gesztenyét, makkot vagy éppen kávét is használhatnak az alap variálására, de ha egy szép karácsonyi szalaggal tekered körbe, akkor is látványos lesz a végeredmény.

Illusztráció

Adventi gyertya

A koszorú legfontosabb kelléke a gyertya. Hagyományosan 3 lila és 1 rózsaszín gyertyát raktak a koszorúra, ma azonban ez már sokat változott, a színt általában az határozza meg, hogy éppen mi az aktuális trend vagy mi illik az otthonunkba. Idén a fehér is népszerű, de az arany, ezüst és a piros színek is állandóan porondon vannak. A gyertya választásakor arra ügyeljünk, hogy inkább jobb minőségűt vegyünk, amelyik biztosan nem fog széttöredezni, szétfolyni. Ma már több az olyan gyertya, amely nem csöpög, így nem tesz kárt az asztalban.

Gyertyák és gyertyatartók az Abra Bútornál

Amikor a gyertyát elhelyezzük a koszorún, akkor pedig arra vigyázzunk, hogy a dekorációt úgy helyezzük el körülötte, – lehetőség szerint – hogy a legkevesebb esélyt adjuk arra, hogy meggyulladjon. Ha mégis túldekoráltuk, ne hagyjuk, hogy teljesen leégjen, időbe cseréljük. (A gyertyacsonkokat, ha még nem egészen kicsik, nyugodtan elteheted, mert ha átrakod egy üveg gyertyatartóra, pár órát biztosan ég.)

Masnik, szalagok

Szalagokból hatalmas kínálat áll rendelkezésre. Mégis két olyan típus van, amellyel könnyű dolgozni. Az egyik a hagyományos szatén szalag, amelyet méteráruboltban egészen kedvező áron be tudsz szerezni. A másik pedig a szaténszalagnak az a változata, amelynek két szélén drót van. Ezek általában drágábbak, viszont nagyon könnyű velük dolgozni. Jól formázhatók, alakíthatók és nagyszerűen mutatnak.

Illusztráció

Adventi kellékek

A gyertyák és a koszorúalap mellett gyöngyökkel, bogyókkal és klasszikus karácsonyi díszekkel is feldobhatod a koszorút. A készítéshez pedig jó ha van kéznél: damil, drót, ragasztópisztoly és elegendő ragasztópatron. Ha ezek kéznél vannak, akkor biztosan könnyedén és kreatívan szárnyalva tudsz dolgozni.

Illusztráció

Plusz egy tipp

Megrögzött koszorúkészítő vagy és már nincs több hely a lakásban? Készíts koszorút ajándékba, készíts kisebb asztaldíszeket, amelyekből párat meg is tarthatsz vagy tovább is ajándékozhatsz. És ne feledd, egy könnyű, egyszerű koszorú a bejárati ajtón is nagyszerűen mutat.

Készen állsz?


Kövess minket a Facebookon és nézd meg Instagram oldalunkat is. Szeretnél többet tudni a termékekről és az üzletekről? Látogass el az abrabutor.hu weboldalunkra és ami igazán tetszik, azt vedd meg weben!